'Kerkük'te Ortak Yönetim İçin Adımlar Atılacak'

Kerkük İl Meclis Üyesi Hamza:'Kerkük İl Meclisi'ndeki Kürt grubu başta olmak üzere tüm taraflar artık Kerkük'ü tek tarafın yönetmemesi kanaatinde'.

Irak'ta Kerkük İl Meclisi'nin bir ay aradan sonra gerçekleştirdiği ilk oturumda, kentte her kesimin katılımıyla ortak yönetim sağlanması üzerinde durulduğu belirtildi.

Kerkük İl Meclisi Üyesi Kasım Hamza, AA muhabirine yaptığı açıklamada, meclisin bir ay aradan sonra ilk kez toplandığını söyledi.

Kentin yönetiminde yeni bir döneme geçildiğini ifade eden Hamza, "Kerkük İl Meclisi'ndeki Kürt grubu başta olmak üzere tüm taraflar artık Kerkük'ü tek tarafın yönetmemesi kanaatinde." dedi.

Tek tarafın yönetimiyle kentte adaletten söz etmenin mümkün olmayacağını vurgulayan Hamza, "Kerkük'te ortak yönetimin sağlanması için adımlar atılacaktır. Artık Türkmen, Kürt, Arap ve Süryaniler kendi kentlerini ortak bir şekilde yönetecekler.'' diye konuştu.

Merkezi hükümete bağlı güçler, 16 Ekim'de başlatılan operasyon sonucu Kerkük başta olmak üzere Peşmerge'nin elinde tuttuğu tüm tartışmalı bölgelerde kontrolü sağlamıştı.

Kaynak: AA