Kepez Belediyesi Çocuk Meclisi Toplandı

Kepez Belediyesi Çocuk Meclisi 6. Genel Kurul Toplantısı yapıldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Antalya'nın ilk ve tek çocuk meclisi Kepez Belediyesi Çocuk Meclisi'nin 6. Genel Kurul Toplantısı Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

İlçedeki tüm ilkokul ve ortaokulların temsilci gönderdiği genel kurulda, 2017-2018 yılının komisyonları belirlendi, Ahmet Coşkun Bulut Ortaokulu öğrencisi Emirhan Solmaz meclis başkanlığına oy çokluğuyla seçildi.

Çocuk meclisinin kuruluna katılan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, söz konusu meclisin çocuklar için hem bir şehir yönetimi hem de demokrasi deneyimi yaşadıkları bir laboratuvar olduğunu ifade etti.

Eğitim müfredatlarındaki yönetim şekilleriyle ilgili teorik bilgilerini çocukların mecliste deneyimlediklerini belirten Tütüncü, "Çocuklarımız buraya seçilerek geliyor, tüm okullar temsil ediliyor. Bu demokrasiyi öğrenme bakımından önemli. Başkan adayı oluyor, seçime giriyor, komisyonlarda rol alıyorlar. Böylelikle demokratik bir toplumun nasıl idare edildiğiyle ilgili deneyim kazanıyorlar." ifadelerini kullandı.

Tütüncü, 23 Nisan 2012'den kurulan Kepez Belediyesi Çocuk Meclisi'nin Antalya'nın ilk ve tek çocuk meclisi olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Burada çok büyük bir incelik var. 23 Nisan 1920'de, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde birinci TBMM kuruldu. Atatürk ve silah arkadaşlarının, milliyetperver insanların kurduğu meclis, 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' demiştir. Devletimizin tarihinde meclisimizin kuruluşu çok önemlidir. Kurtuluş Savaşı kazanıldı, Meclis kuruldu ve ilk icraat olarak Atamız, 23 Nisan'ı çocuklara bayram ilan etti. Güçlü diktatörlerin olduğu dünya siyasetinde çocukları önemsemek ve çocuklar için bayram ilan etmek, bu bayramı Türkiye'nin en önemli gününe isabet ettirmek, büyük bir vizyon gereğidir. Bu vizyonun sahibi Atatürk'tür."

Kaynak: AA