Hopa'da Z-Kütüphane İle Özel Eğitim Sınıfı Hizmete Açıldı

Artvin'in Hopa ilçesindeki Hüsnü Ciner İlkokulu bünyesinde Z-kütüphane ile özel eğitim sınıfı hizmete açıldı.

Hopa'da Z-Kütüphane İle Özel Eğitim Sınıfı Hizmete Açıldı
Artvin Valisi Ömer Doğanay, açılış töreninde yaptığı konuşmada, eğitimin, bilimin ve sanatın temelinin kitaba dayandığını belirterek, okumanın önemine dikkati çekti.

Hazreti Muhammet'e gelen ilk emrin "Oku" olduğunu anımsatan Vali Doğanay, "Ülke olarak internete günde 3 saat, televizyona 6 saat zaman ayırıyoruz ancak okumaya maalesef günde sadece 1 dakika zaman ayırıyoruz. Kitap okumaya daha fazla zaman ayırmalıyız. Ülke olarak okumaya ve daha çok çalışmaya ihtiyacımız var." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci, Z-kütüphanede bin kitap bulunduğunu söyledi.

İl genelinde 14, Hopa ilçesinde ise 4'üncü Z-kütüphanenin açılışını gerçekleştirdiklerini kaydeden Kahveci, "Bakanlığımız tarafından Hopa ilçemizde Anadolu İmam Hatip Lisesine 70 bin, Nuri Vatan Anadolu Lisesine 93 bin, Atatürk Ortaokuluna 81 bin, bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Hüsnü Ciner İlkokuluna 105 bin lira olmak üzere zengin kütüphanelere toplam 349 bin lira ödenek ayrılarak hayata geçirildi." diye konuştu.

Kahveci, eğitim hizmetlerinde özel eğitim öğrencilerini çok önemsediklerini de belirterek, şunları söyledi:

"İlçemizde 8 okulumuzda oluşturulan 12 sınıfta 54 öğrencimiz eğitim görmektedir. İlçemizde faaliyet gösteren Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezinden ise 29 özel eğitim öğrencimize hizmet sunulmaktadır. Bugün burada 2 özel eğitim sınıfı açılışını yapacağız. Sınıflarımızın birisini Bakanlığımızın 30 bin liralık desteğiyle ikincisi ise hayırsever iş adamı Şaban Kaya tarafından donatılmıştır. Hayırsever iş adamımıza değerli katkıları için teşekkür ediyoruz."

Açılışa, Kaymakam Ferit Görükmez, Belediye Başkanı Nedim Cihan, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek, Artvin Faal Gazeteciler Dernek Başkanı İsmet Başar, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA