Güzel Şiir Okuyan Öğretmenler Yarıştı

Öğretmenler arası şiir okuma yarışmasında ikiz öğretmenler Güliz Ülger ve Filiz Hatipoğlu birinci oldu.

Öğretmenler arası şiir okuma yarışmasında ikiz öğretmenler Güliz Ülger ve Filiz Hatipoğlu birinci oldu.

Altındağ İlçe Müdürlüğünce düzenlenen ve Ankara'nın 25 ilçesinden 100'ün üzerinde öğretmenin katıldığı ''Öğretmenler arası Şiir Okuma Yarışması''nın finali, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yapıldı.

Yarışma öncesinde AA muhabirine bilgi veren Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Zülkarneyin Avcı, yarışmanın geleneksel hale gelmesi için çaba harcadıklarını belirterek, ''Bugün öğretmenlerimizin güzel emekleri ile çok iyi sonuçlar ortaya koyacaklarına hep birlikte şahit olacağız.'' dedi.

Yarışmada dereceye giren öğretmenlere Gültepe'deki kültür merkezinde yarın düzenlenecek törenle ödüllerinin takdim edileceğini bildiren Avcı, ''Bu yarışmaya katılan derece alsın veya almasın bütün meslektaşlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum. Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak kültür konusunda yapmış olduğumuz çalışmalara böyle bir çalışmayı geleneksel olarak dahil etmek bizi gerçekten mutlu etti." diye konuştu.

Yarışmada finale kalan 10 öğretmenden Güliz Ülger ve Filiz Hatipoğlu, Mevlana Celaleddin Rumi'nin, "Ben İstemem" şiiriyle birinci olurken, Nadir Şamil Başbuğ, Aydın Gün'ün, "Telli Kavak" şiiriyle ikinci, Derya Aydın Brejat ise Şükrü Erbaş'ın "Ömür Hanımla Güz Konuşmaları" isimli şiiriyle üçüncü seçildi.
Kaynak: AA