Gaziantep'teki Konfeksiyon Yangını Davası

Konfeksiyon atölyelerinin bulunduğu iş hanında 4 yıl önce çıkan, 6 kişinin öldüğü yangına neden olduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan sanık, 54 bin 750 lira cezaya çarptırıldı 19 sanık ise beraat etti.

Gaziantep'te konfeksiyon atölyelerinin bulunduğu bir iş hanında çıkan ve 6 kişinin hayatını kaybettiği yangına neden olduğu iddiasıyla yargılanan sanık, 54 bin 750 lira cezaya çarptırıldı.

2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya "taksirle ölüme neden olma" suçundan yargılanan tutuksuz sanık Osman Çakır ve avukatı katıldı. Duruşmaya diğer 19 sanık katılmazken avukatları hazır bulundu.

Çakır, yangının kendisinin taktığı kablodan çıktığı iddialarını reddederek, "Benim vicdanım rahat, derin üzüntü içerisindeyim ancak yangına ben sebep olmadım. Beraatimi istiyorum." dedi.

Savunma yapan avukatlar da sanıkların suçsuz olduğunu belirterek, müvekkillerinin beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti, tüm sanıklar hakkında "taksirle yangına neden olma" suçundan kamu davası açılmışsa da atılı suçun "tehlike suçu" olduğunu ve atılı suçun yasal unsurlarının oluşmadığını kaydederek, beraatlerine karar verdi.

Çakır dışındaki sanıkların iş yerinde meydana gelen yangının çıkmasında bir kusuru bulunmadığını belirten heyet, beraatlerine hükmetti.

Heyet, sanık Çakır'ı seyyar kabloyla yangının çıkmasını sağlayarak birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına taksirle neden olma suçunu işlediği gerekçesiyle TCK'nin 85/2 maddesi gereğince 6 yıl hapse mahkum etti. Ardından indirim uygulayan heyet, cezayı 54 bin 750 liraya çevirdi.

- Olay

Merkez Şahinbey ilçesi Gaziler Caddesi'nde triko ve konfeksiyon atölyelerinin bulunduğu iş hanında, 7 Kasım 2013 tarihinde çıkan yangında 6 kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi yaralanmıştı.

Kaynak: AA