Eskişehir'de Terör Örgütü PKK/KCK Davası

Bölücü terör örgütü PKK/KCK'nın üyesi oldukları ve propagandasını yaptıkları iddia edilen 15 sanıklar hakim karşısına çıktı.

Eskişehir'de bölücü terör örgütü PKK/KCK'ya üye oldukları ve propagandasını yaptıkları iddiasıyla haklarında dava açılan 15 tutuksuz sanığın yargılanmasına başlandı.

2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, 7 tutuksuz sanık ile avukatları hazır bulunurken, 8 sanık duruşmaya katılmadı. İddianamedeki suçlamaları kabul etmeyen sanıklar, haklarında beraat kararı verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, tutuksuz sanıklar Azat G, Dilan A, Malik B, Osman A. ve Songül T'nin Eskişehir 4. Ağır Ceza Mahkemesinde de aynı suçtan dosyalarının bulunmasından dolayı dosyayı birleştirdi. Sanıklardan Osman A'nın mahkemeye gelmemesinden dolayı yakalanmasına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı eksikliklerin giderilmesi için 1 Mart'a erteledi.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinliklerinde megafonla bölücü terör örgütü PKK/KCK lehine propaganda yaptıkları öne sürülen 15 sanık hakkında soruşturma başlatılmıştı.
Kaynak: AA