ELİDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kocagöz Açıklaması

'Tesisimiz tam kapasite dolduğu için mal kabulü randevuları bir süreliğine durdurulmuştur. Projenin başarıya ulaştığını görmek bizlere mutluluk verdiği kadar bu alanda daha fazla azim ve yeni hedeflere yelken açma hırsı vermektedir'

Ege Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk AŞ (ELİDAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Barış Kocagöz, "Tesisimiz tam kapasite dolduğu için mal kabulü randevuları da bir süreliğine durdurulmuştur. Projenin başarıya ulaştığını görmek bizlere mutluluk verdiği kadar bu alanda daha fazla azim ve yeni hedeflere yelken açma hırsı vermektedir" dedi.

Selçuk ilçesinin Belevi bölgesinde ELİDAŞ tesislerinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Kocagöz, "Tarımda büyük devrim" sloganıyla yola çıktıklarını, sivil toplum kuruluşu ve finans dünyasından 19 ortakla bu yeni tarım projesini başlattıklarını söyledi.

Lisanslı depoculuğun yararlarına değinen Kocagöz, sistemin, üretici ve tüccara, yeni finansman kaynağı ile kredi imkanı sunduğunu, 12 aya yayılan satış özgürlüğü sağladığını anlattı.

Ürün ihtisas borsasının tam olarak hayata geçirilmesiyle lisanslı depoculuğun hacminin büyüyeceğine işaret eden Kocagöz, "Çünkü ürün ihtisas borsasının temelinde lisanslı depoculuk yatıyor. Özellikle lisanslı depoda elektronik ürün senedine dönüşmeyen ürün işlem göremeyecek. Dolayısıyla lisanslı depoların önemi daha da artmıştır ve hızla gelişime açık olacaktır." diye konuştu.

ELİDAŞ'ın kapasitesinin 15 bin ton olduğunu aktaran Kocagöz, şöyle devam etti:

"Bugün iftiharla ve mutlulukla paylaşıyoruz ki ELİDAŞ lisanslı depoculuk yüzde 100 doluluğa ulaşmıştır. Şu an için tesisimiz tam kapasite dolduğu için mal kabulü randevuları da bir süreliğine durdurulmuştur. Projenin başarıya ulaştığını görmek bizlere mutluluk verdiği kadar bu alanda daha fazla azim ve yeni hedeflere yelken açma hırsı da vermektedir."

Kocagöz, ELİDAŞ'ın kapasitesinin artırılmasının gerektiğinin farkında olduklarını belirterek, "Bu yönde yönetim kurulumuz bugünden çalışmalara başlamış ve ek 20 bin tonluk bir kapasite artırımı için yatırım olanaklarını araştırmaktadır. Ayrıca pamuğun yanında hububat ve zeytinyağı gibi yeni ürünler ile şirketimizin alternatif hizmetleri sağlamasını da planlamaktayız." dedi.
Kaynak: AA