Belediyenin'evde Temizlik Hizmeti Projesi'

Ordu'da Büyükşehir Belediyesinin "Evde Temizlik Hizmeti Projesi" kapsamında kentteki ihtiyaç sahibi 91 vatandaşın evi temizlenerek, 25 kişiye de düzenli kuaförlük hizmeti veriliyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendi ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olan kimsesiz, bakıma muhtaç, ekonomik ve beden gücü yetersiz vatandaşlar için yürütülen projenin 19 ilçede devam ettiğini söyledi.

Proje kapsamında belediye ekiplerinin 91 kişiye evinde temizlik hizmeti verdiğini belirten Yılmaz, "Temizlik elemanı çalıştıracak imkanı olmayan, sosyal güvencesi bulunmayan, tek başına yaşayan ve ilgilenecek kimsesi olmayan engelli ve yaşlı vatandaşlar tespit ediliyor. Daha sonra kuaför ve temizlik görevlileri tarafından söz konusu vatandaşların evleri ziyaret edilerek temizleniyor ve ihtiyacı olanlara da kuaförlük hizmeti veriliyor." dedi.

Vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmek istediklerini vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Dinimiz, örf ve adetlerimiz yaşlı insanlara sahip çıkmayı, yardıma ihtiyaç duyan kişilerin elinden tutarak onları muhtaçlıktan kurtarmayı emreder. Toplumsal yaşamın vazgeçilmez kuralı da budur. Bakıma muhtaç insanlarımızın en büyük taleplerinden biri de temiz bir evde ve sağlıklı bir ortamda hayatlarını devam ettirmekti. Verilen hizmet sonrası, ihtiyaç sahibi insanların hayır duasını almak ise her şeye bedel."

Yılmaz, Ordu Büyükşehir Belediyesinin evde temizlik ve kuaförlük hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşların, 444 1 052 numaralı ücretsiz hattı arayarak başvuruda bulunabileceklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA