Ayvalık'ta Yangın Tatbikatı

Ayvalık Devlet Hastanesinde uygulamalı yangın tatbikatı yapıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı Ayvalık İtfaiye Grup Amirliği ekiplerince gerçekleştirilen, Balıkesir AFAD ekiplerinin de destek verdiği tatbikat, bir hastane personelinin yangını duyurmasıyla başladı.

Duman makinesiyle duman üflenerek gerçekleştirilen tatbikatta, itfaiye araçlarının siren sesleriyle olay yerine gelip, ekiplerin yangın mahalline girmesi ve içeride mahsur kalanları dışarı çıkarması ve bir hastanın sedye ile 4. katın penceresinden indirilmesi canlandırıldı.

Ayvalık İtfaiye Grup Amiri Ahmet Yalvaç, ekip arkadaşları tarafından gerçekleştirdikleri tatbikatın başarıyla tamamlandığını söyledi.

Tatbikattaki amaçlarının, olası bir yangında ekiplerinin eksikliklerini ve hatalarını görebilmek olduğunu vurgulayan Yalvaç, "Özellikle hasta tahliyeleri sırasında en çabuk ve güvenli şekilde hastalarla, vatandaşlarımızı tahliye edebilme konusunda titiz bir çalışma oldu. Bununla birlikte yaptığımız işin ne kadar zor ve meşakkatli olduğunu da vatandaşlarımızın gözleri önüne serdik.” dedi.

Ayvalık Devlet Hastanesi Başhekimi Evren Akgöl ise hastane idaresi olarak olası bir yangın ya da benzeri doğal afete karşı her türlü önlemi aldıklarının altını çizerek, "Önlemlerin yanı sıra bu tür tatbikatlarla personelimizin bilinçlendirilmesi için çalışıyoruz. Bugün bu tatbikatlardan birini gerçekleştirdik. Umarım bu tür olumsuz olaylar gerçekleşmez. Ama biz yine de her türlü durumda her türlü olumsuzluğa karşı hazırlıklı olmak zorundayız." diye konuştu.

Kaynak: AA