AYD, AVM'lerde Sürdürülebilirliği Gündemine Taşıdı

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği, sürdürülebilirlik alanındaki gelişmeler ve bu gelişmelerin alışveriş merkezlerine olası yansımalarını II. Sürdürülebilirlik Çalıştayı'nda masaya yatırdı

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD), sürdürülebilirlik alanındaki gelişmeler ve bu gelişmelerin alışveriş merkezlerine olası yansımalarını II. Sürdürülebilirlik Çalıştayı'nda masaya yatırdı.

AYD'den yapılan açıklamaya göre, İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD) iş birliği ile düzenlenen toplantıda, deneyimler interaktif bir ortamda paylaşılırken, AVM’lerde enerji tüketimine yönelik içerikler tartışıldı.

Sürdürülebilirlik alanında yaşanan gelişmelerin ve bu gelişmelerin AVM ve perakende sektöründe yaratacağı değişimin gündeme taşındığı çalıştayda, alanında uzman isimler de farklı konu başlıklarında görüşlerini paylaştı.

Kanyon İstanbul Projeler Direktörü ve AYD Sürdürülebilirlik Komitesi Başkanı Tuncer Kınıklı AYD’nin sürdürülebilirlik çalışmalarına ilişkin bilgiler aktarırken, SKD Genel Sekreteri Konca Çalkivik ise sürdürülebilirlik ve çevre konularına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Optima Mühendislik Genel Müdürü Cihan Akbulut, Schneider Elektrik Proje Geliştirme Müdürü Gökhan Kılıç, Siemens Binalarda Enerji Verimliliği Satış Yöneticisi Murat Nayal, Siemens Sürdürülebilirlik Yöneticisi Esra Kent ve Zorlu Center Tesis Yönetimi Direktörü Bülent Gülcan'ın katılımı ile düzenlenen oturumlarda, enerji verimliliği, aydınlatma projeleri, dijital uygulamalara ilişkin bilgiler paylaşılırken, yurt içi ve yurt dışından en iyi uygulama örnekleri tartışıldı.
Kaynak: AA