ATSO Başkanı Çetin Açıklaması

'Geçtiğimiz yıl 7 milyonun altına düşen turist sayımız bu yıl yeniden 10 milyon rakamının üzerine çıktı'.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, geçen yıl 7 milyonun altına düşen turist sayısının bu yıl yeniden 10 milyonun üzerine çıktığını söyledi.

Antakya’dan Antalya’ya birtakım girişimlerde bulunmak üzere gelen Antakya Ticaret ve Sanayi Odası heyeti ATSO'ya ziyarette bulundu.

ATSO Başkanı Çetin'in ev sahipliği yaptığı görüşmeye, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Meclis Başkanı Selahattin Eskiocak ve meclis üyeleri katıldı.

Misafir heyete Antalya ekonomisi, EXPO 2016, oda çalışmaları ve projeleri hakkında bilgiler veren Başkan Çetin, Antalya’nın turizm ve tarıma dayalı bir ekonomiye sahip olduğunu söyledi.

Antalya’nın çok büyük turizm yatırımlarına sahip olduğunu belirten Çetin, "Son yıllarda turizm sektöründe yaşanan sıkıntılardan dolayı yaşadığımız düşüşü bu sene yeniden yükseltmeye başladık. Geçtiğimiz yıl 7 milyonun altına düşen turist sayımız bu yıl yeniden 10 milyon rakamının üzerine çıktı. Önümüzdeki yıl turizm rakamlarımızın çok daha iyi olmasını umut ediyoruz. Çünkü Antalya’da turizm sektörünün işleyişi bütün sektörleri yakından ilgilendiriyor." dedi.

Antalya’nın geçen Dünya Botanik EXPO’ya ev sahipliği yaptığını hatırlatan Çetin, "2021 yılındaki Botanik EXPO Hatay’da düzenlenecek. EXPO 2016 Antalya Ajansı’nda da yönetim kurulu üyesi olarak görev aldım. Antalya’da yapılan EXPO ne yazık ki çok talihsiz bir döneme rastgeldi. Hem Rusya ile yaşanan krizden dolayı Antalya’nın turizmde yaşadığı zor dönem hem de 15 Temmuz hain darbe girişimi gibi olumsuzluklar EXPO’yu istediğimiz seviyeye taşıyamadı." diye konuştu.

Hatay’ın 2021 yılında Botanik EXPO’ya ev sahipliği yapacağını belirten Çinçin, "EXPO 2016’dan Antalya’nın önemli bir tecrübesi var. Bizler sizlerden bu tecrübelerinizi bize aktarmanızı istiyoruz. ATSO’nun bu konuda tecrübelerinden yararlanmak organizasyon açısından bizlerin çok büyük bir avantaj kazanmasını sağlayacaktır. Antalya bu konuda bize iyi bir rol model olacaktır." dedi.
Kaynak: AA