AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Yurdunuseven Açıklaması

'Ülkemiz büyük, bir yandan terör örgütüyle mücadele etmeye devam etmekte ve dimdik ayaktadır'.

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, "Ülkemiz büyük, bir yandan terör örgütüyle mücadele etmeye devam etmekte ve dimdik ayaktadır." dedi.

Başkan Yurdunuseven, il binasında düzenlediği haftalık basın toplantısında, Türkiye'nin Rusya'dan S400 hava savunma sistemlerini alacak olmasının görülüyor ki bir çok yeri rahatsız ettiğini söyledi.

"En son NATO tatbikatında Norveç'te Cumhurbaşkanımızın ismiyle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün resminin kullanıldığı düşman güçleri gösterildiği bir durum söz konusu oldu." diyen Yurdunuseven, şöyle konuştu:

"Bunu da Sayın Cumhurbaşkanımız çok net bir tavırla orada bulunan askerlerimizi geri çekerek gerekli cevabı vermiştir. Bunun karşılığında da NATO Genel Sekreteri bizzat Cumhurbaşkanımızı arayarak özür dilemiştir. Cumhurbaşkanımızın da belirttiği gibi bu durum bir özürle ortadan geçiştirilecek durum değildir. Biz burada Türkiye Cumhuriyeti Devletine bunun değerlerine yapılan bu hareketi şiddetle kınıyoruz. NATO'nun da tekrar bizleri gözden geçirmesi kanaatindeyiz. Ülkemiz büyük, bir yandan terör örgütüyle mücadele etmeye devam etmekte ve dimdik ayaktadır. PKK'ya karşı operasyonlar devam etmektedir. Türkiye'nin birliği bütünlüğü devletin bekası için milli iradeden yana olan herkesle ittifaka açık olduğumuzu Sayın Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız dile getirmişti."
Kaynak: AA