Ağız Ve Diş Sağlığı Haftası

Uşak Valisi Salim Demir, diş çürüklerinin çeşitli hastalıklara neden olduğunu bildirdi.

Vali Demir, Ağız ve Diş Sağlığı Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, sağlıklı bir yaşamın ağız ve diş sağlığıyla başladığını bildirdi.

Ağız ve diş sağlığını bozan faktörler vücut sağlığını da etkilediğini aktaran Vali Demir, diş çürükleri ile diş eti hastalıklarının kalp, damar hastalıkları, kronik solunum yolları hastalıkları, mide, bağırsak hastalıkları, yüksek tansiyon, kemik erimesi, şeker hastalığı ve kadınlarda erken doğum gibi çeşitli hastalıkların oluşmasına neden olduğunu kaydetti.

Ağız ve diş sağlığına özen gösterilmesi gerektiğine işaret eden Vali Demir, "Periyodik olarak sağlık kuruluşlarında ağız ve diş kontrollerini yaptırmalıyız. Ama asıl önemlisi ağız ve diş sağlığının önemini başta çocuklarımız olmak üzere tüm halkımıza anlatmalı; çocuklarımıza ilk yaşlarından itibaren diş fırçalama alışkanlığı kazandırmalıyız. Bu konuda hemen her alanda olduğu gibi ağız ve diş sağlığı eğitimi de ailede başlamakla birlikte okullarımızda da bu hafta ağırlıklı olmak üzere eğitim dönemi boyunca çocuklarımıza eğitimler verilmelidir. Geleceğimizin sağlam temeller üzerine inşa edilmesi eğitimli ve sağlıklı nesillerden geçmektedir. Sağlıklı nesiller için de en etkili yol hastalıklar henüz baş göstermeden gerekli eğitimlerin verilip tedbirlerin alınmasıdır" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA