Yemenli Çocuklar Dünya Çocuk Hakları Günü'nde Savaşı Protesto Etti

Yemenli çocuklar, Dünya Çocuk Hakları Günü’nde ülkedeki iç savaşı protesto etti.

Yemenli Çocuklar Dünya Çocuk Hakları Günü'nde Savaşı Protesto Etti
Yemen’de savaşın gölgesindeki çocuklar, Dünya Çocuk Hakları Günü’nde protesto gösterisi düzenledi.

Yüzlerce çocuk, başkent Sana’daki Birleşmiş Milletler binası önünde gösteri yaptı. İç savaş nedeniyle açlıkla mücadele ederek yaşamlarını sürdürmeye çalışan çocuklar, ellerinde taşıdıkları “Yemek yok, ilaç yok, açım", "Suudi savaşçılardan çocukları kurtarın", "Savaşı durdurun", "Neredesiniz?” yazılı pankartlarla dünyaya seslendi.

UNICEF tarafından yapılan açıklamaya göre Yemen’de her 10 dakikada bir çocuk açlıktan hayatını kaybediyor. Uluslararası yardım kuruluşu Save The Children (Çocukları Koruyalım) ise, Yemen’de her gün en az 130 çocuğun açlık veya hastalık yüzünden öldüğünü açıkladı.

Yemen’de 11 milyonu çocuk en az 17 milyon kişinin insani yardıma ihtiyacı var. Ülkedeki ilaç eksikliği ve temiz su temin edilememesi nedeniyle bu zamana kadar en hızlı yayılan kolera salgını yaşanıyor. Birleşmiş Milletler rakamlarına göre kolera salgınından yaklaşık 900 bin kişi etkilendi, 2 bin 100 kişi yaşamını yitirdi.

Yemen’de İran destekli Husiler ile Suudi Arabistan destekli koalisyon arasındaki çatışmalarda şimdiye kadar 10 binden fazla insan hayatını kaybetti.

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından dünya genelinde çocukların karşı karşıya kaldıkları hak ihlallerini gündeme taşımak için kutlanıyor.
Kaynak: İHA