Van'da Karla Mücadele Ekibi Hazır

Van Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların kış şartlarından olumsuz etkilenmemesi için 172 araç ve 500 personelden oluşan karla mücadele ekibi kurdu.

Van Büyükşehir Belediyesi, kış mevsiminde kent genelinde 172 iş makinesi ve 500 personelle karla mücadele çalışması yürütecek.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, kışın vatandaşların sıkıntı yaşamasını engellemek amacıyla başlatılan hazırlıklar tamamlandı.

Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım ve Onarım Dairesi Başkanlığı yaklaşık 500 personelin hizmet vereceği karla mücadele ekibi oluşturdu.

Karla mücadele ekipleri, olası kar yağışında, 172 iş makinesiyle kent ve ilçe merkezlerindeki ana arterler ile kırsal mahallelerin yollarında 24 saat aralıksız çalışacak.

Yol Yapım ve Onarım Dairesi Başkanı Cem Bartın, karla mücadelede asılsız ihbarlar nedeniyle ihtiyaç olan bölgelerde aksaklık yaşanmaması için vatandaştan duyarlılık beklediklerini ifade etti.

Yollarda oluşacak buzlanmaya karşı da gerekli tedbirlerin alındığını aktaran Bartın, 4 bin ton tuz alındığını belirterek, şunları kaydetti:

"Kış aylarında oluşabilecek yol bakım hizmetleri için ise bin ton soğuk yama malzemesi aldık. Karla mücadele edecek olan araçlarımızın bakım ve onarımı ile başlattığımız çalışmalarımızı da tamamlayarak, araç filomuzu hazır hale getirdik. Bu kış inşallah hem kapanan mahalle yollarımızı hızlı bir şekilde açma noktasında hem de kent merkezindeki kar temizleme çalışmalarında planlı bir şekilde hareket ederek vatandaşlarımızın olumsuz kış şartlarını en az etki ile atlatmalarını hedefliyoruz."
Kaynak: AA