Terme Belediyesinin Çalışmaları

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, kurulacak çöp aktarma istasyonu sayesinde yılda 1 milyon liralık tasarruf sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Kul, gazetecilere yaptığı açıklamada, belediye olarak günde ortalama 60 ton evsel atık topladıklarını, Yalı Mahallesi mevkisinde 10 bin metrekare alana "Katı Atık Aktarma İstasyonu" kuracaklarını bildirdi.

Temiz Terme için vahşi çöp depolama sahalarının kapatıldığını ve rehabilite edildiğini belirten Kul, "İlçemizde toplanan çöpleri her gün 8 kamyonla 35 kilometre uzaklıkta yer alan Büyükşehir Belediyesi Çarşamba Katı Atık Düzenli Depolama Sahası'na taşıyoruz. Bunun maliyeti çok yüksek. Öyle ki yılda sadece akaryakıt için 500 bin lira gibi bir harcamamız oluyor. Personel ve diğer giderlerle maliyet bir milyon lirayı buluyor. Tüm bu giderleri minimuma indirecek bir projeyi hayata geçirmek için çalışmalarımız devam ediyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde çöp aktarma istasyonunu kuruyoruz. On kamyonla taşınabilen çöpü artık yeni alacağımız semi treyler ile tek seferde taşıyacağız." dedi.

Kul, son hazırlıkların yapıldığı Çöp Aktarma İstasyonu'nun kısa sürede hizmete gireceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA