Orman Ve Su İşleri Bakanlığından Ankara'ya 15 Dev Eser

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 22 Kasım Çarşamba günü düzenlenecek toplu temel atma merasimi ile 249 milyon lira yatırım bedelli 15 dev eserin Ankara’da hizmete açılacağını belirtti.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ankara’da Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 14 ve Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından yapılacak bir tesisin temelini atacak. Bakan Eroğlu, saat 11.00’de DSİ Konferans Salonu’nda düzenlenecek merasimde DSİ tarafından inşa edilecek Bala Süleymanlı Barajı, Bala Çavuşlu Barajı, Bala Evciler Barajı, Şereflikoçhisar Seymenli Barajı, Kızılcahamam Bağören Barajı, Nallıhan Uluhan Barajı, Nallıhan Çalıcaalan Barajı, Şereflikoçhisar Karabük Göleti, 5 sulama ve bir taşkın koruma tesisinin temelini atacak. Bakan Eroğlu, aynı merasimde OGM tarafından ağaçlandırma ve ormancılık projesi adı altında yapılacak tesisin de temelini atacak. Bakan Eroğlu tarafından temeli atılacak tesislerle 48 bin 537 dekar zirai alan modern sulama sistemine kavuşacak, 17 milyon 460 bin metreküp su depolanacak ve bir ilçe taşkın zararlarından korunacak. Ayrıca yangın gözetleme kuleleri, mesire yerleri, orman yolları ve yangın ilk müdahale ekip binası tesis edilecek.

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Ankara’da temelini atacakları 249 milyon TL yatırım bedelli tesislerin şimdiden hayırlı olması temennisinde bulundu.
Kaynak: İHA