Muş'ta Bilim Şenliği

Muş'ta 'Çocukları Tanıma ve Anlama Seferberliği Çocukmuşuz Bilim Şenliği' düzenlendi Proje Koordinatörü Demir: 'Amacımız, anne babalar çocukları hakkında bilgilensinler. Çocuklarıyla bir araya geldiklerinde oyun oynamanın güzelliğini yaşasınlar ve bunu sürdürebilsinler. Herkes hayatının bir yerinde çocukla doğrudan temas ediyor. Biz çocuklarımıza ne verirsek yarın biz onları görmüş olacağız.'

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) ve Doğu Anadolu Projesi (DAP) tarafından "Çocukları Tanıma ve Anlama Seferberliği Çocukmuşuz Bilim Şenliği" düzenlendi.

MŞÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlik, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Proje Koordinatörü ve MŞÜ Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Esra Demir, yaptığı konuşmada, projenin koordinatörü olmaktan büyük gurur duyduğunu ifade etti.

Muş'u, çocukları seven, tanıyan ve kendi özelliklerinin neler olduğunu bilen bir çocuk dostu kent haline getirmeyi amaçladıklarını ifade eden Demir, şöyle konuştu:

"Bugün Dünya Çocuk Hakları Günü. Konumuz çocuk ve haklarıydı. Etkinliğimiz gün boyunca konferans, panel ve konserle devam edecek. Bizler yaşam kaygısı içerisinde çocuklardan uzaklaşıyoruz. Amacımız, anne babalar çocukları hakkında bilgilensinler. Çocuklarıyla bir araya geldiklerinde oyun oynamanın güzelliğini yaşasınlar ve bunu sürdürebilsinler. Herkes hayatının bir yerinde çocukla doğrudan temas ediyor. Biz çocuklarımıza ne verirsek yarın onları görmüş olacağız."

Konserle devam eden etkinliğe, üniversite öğrencileri, veli ve çocuklar katıldı.
Kaynak: AA