Kırşehir'den Kısa Kısa

Kırşehir Valiliğince başlatılan Arakanlı Müslümanlara Yardım Kampanyasında, 350 bin 650 lira toplandığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Arakanlı Müslümanlar için Kırşehir Valiliği tarafından başlatılan yardım kampanyasının tamamlandığı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vali Necati Şentürk, Ahiler diyarı Kırşehir halkının her zaman olduğu gibi bu kampanyaya da duyarsız kalmadığını, toplumun her kesiminden vatandaşın destek verdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Zor durumda kalmış Müslüman kardeşlerimize yardım etmek bizim tarihi, milli ve insani görevimizdir. Kırşehirliler her zaman mazlumların, mağdurların, yardıma muhtaçların yanında olmuştur. Arakan'da öldürülen ve yurtlarından sürgün edilen Müslüman kardeşlerimiz için muhtaçla ekmeğini paylaşmayı prensip edinen Kırşehirli hemşehrilerime gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Kırşehir’den daha önce Bayırbucak Türkmenlerine ve Halep'e tırlar dolusu yardım göndermiştik. Arakan için başlattığımız yardım kampanyasında hayırsever Kırşehirlilerin bağışları ile 350 bin 650 lira toplandı. Bu parayı Başbakanlık Afet ve Acil Durum Başkanlığına aktardık."

- Müzikal topluluk kurulacak

Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik Merkezi tarafından müzikal topluluk kurulacağı bildirildi.

Merkezden yapılan yazılı açıklamada, kurulacak müzikal topluluk için her yaş grubundaki yetenekli ve ilgili bireylerin bir araya gelmesi, sahnede, milli ve manevi değerler doğrultusunda yeteneklerin sergilenmesinin hedeflendiği belirtildi.

Sosyal ve kültürel faaliyetler ile gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak tutulması, gençler arasında köprüler kurulmasının amaçlandığı aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kırşehir'de sahne sanatları eksiğinin olması, bu amaçla bu eksikliğin Gençlik Merkezince doldurulması planlanmaktadır. Müzikal çalışmaların içeriğinde, halk müziği korosu, şiir, öykü ve karakter canlandırılması gibi sanat dalları yer alacak. Bu sanat dallarından bir veya bir kaçında yetenekli olan bireylerin Gençlik Merkezi bünyesinde değerlendirilerek hedeflenen kitle ile birlikte kısa sürede topluluk oluşturulacaktır. Toplulukta yer almak isteyenler 5 Ocak 2018'e kadar Gençlik Merkezlerinde kayıt yaptırabilecek."

Kaynak: AA