Kırcami Planına Büyükşehir'den Onay

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Muratpaşa Belediyesi tarafından Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edilen Kırcami imar ve 18 uygulaması çalışmalarını encümende onaylayacaklarını belirtti.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, sona gelinen Kırcami İmar Uygulamalarıyla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Güzeloluk Anadolu Lisesi Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşen toplantıya bölge halkı ilgi gösterdi.

Kırcamililere müjdeler vermek için toplantıyı gerçekleştirdiklerini belirten Türel, şunları söyledi:

"Yaklaşık 40 yıllık Kırcami sorunu benim gazetecilik, ATSO Başkanlığım, belediye başkanlığım, milletvekilliğim, genel başkan yardımcılığım ve bu dönem belediye başkanlığımda benim gündemimin hep ilk üç maddesi içerisinde yer aldı. Çünkü bu sorunun artık kaderine terk edilmesi mümkün değil. Bu sorunun çözülmesi için önce samimiyet gerekiyordu. Maalesef senelerce Kırcami imarı çözülecek diye sizin duygularınızla oynandı bu mesele maalesef bir siyasi istismar konusu oldu. Ama 2004 yılında seçildiğimde ben bu sorunun çözümleneceğine dair sözler verdim."

Başkan Türel, Kırcami imar uygulaması ile ilgili süreci de anlatarak, bölgenin imara açılması için yapılan çalışmaları dile getirdi.

Türel, şöyle devam etti:

"7-8 ayda tamamlanan 18 uygulamalarını bizim de bu süre kadar incelememiz gerekir. Ama biz 'gerekirse uyumayız Kırcami'nin sorununu bekletmeyiz' dedik. Çünkü biz bu uygulama planları elimize gelmeden öncede zaten ön hazırlıklarımızı bir taraftan yürütüyoruz. Bugün buradan size bununda müjdesini vermeye geldim. 7-8 ayda biten imar uygulaması, 18 uygulaması çalışmalarını Büyükşehir Belediyesi’nde 7-8 günde tamamlayarak bu Perşembe encümende inşallah onaylayacağız. Biz bu hizmetleri dünya rekorlarına imza atacak kadar hızlı bitiriyoruz.

Hiç kimsenin endişesi olmasın. Kırcami deyince akan sular durur. Bunu herkes böyle bilsin. Bunları uyguladıktan sonra artık tapu tescilleri yeni uygulamaya göre yapılacak. Ondan sonra artık ilçe belediyesi tarafından inşallah çap ve ruhsat verme süreci başlayacak. Tabi biz bir taraftan sizin için bu konuyu en yakından takip etmeye devam ediyoruz, edeceğiz."

Kırcami Derneği Üyesi Mehmet Sevim ve Kırcami Mahallesi Muhtarı Enis Gönen, Kırcami planlamasına emeklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e teşekkür plaketi ve çiçek takdim etti.

Kaynak: AA