Kepez Kent Meydanı'nın Temeli Atıldı

Kepez Belediyesince 166 bin metrekarelik alanda hayata geçirilecek Kepez Kent Meydanı Projesi'nin 54 bin metrekarelik ilk etabının temeli törenle atıldı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, törende yaptığı konuşmada, kentlerin meydanlarıyla anıldığını söyledi.

Kepez Kent Meydanı Projesi’nin meydandan öte bir proje olduğunu ve içerisinde müzesinden camisine kadar birçok fonksiyonu barındırdığına işaret eden Türel, şunları kaydetti:

"Muhteşem bir proje. Bu anlamlı projelerin nasıl yapıldığını, gelin Hakan Başkan'a, bana sorun. 2009-2014 Antalya’da nasıl ki bir reklam arası verdiysek ve o dönemde bir tane bile kavşak yapamadıysalar, 1 metre dahi raylı sistem yapamadılarsa bu işlerin ne kadar zor olduğunu daha iyi idrak ederiz. Kolay olsaydı yaparlardı. Kent Meydanı temel atma töreni bu işlerin gayret, azim ve kararlılıkla olduğunu, en önemlisi hemşehrilerimizin duaları ve destekleri ile olduğunu en güzel şekilde gösteriyor."

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de projeyle sadece Kepez için değil Antalya için örnek yatırımlardan birisini hayata geçireceklerini söyledi.

Meydanın yapılacağı alanın, imar planlamalarının yıllar yıllar evvel yapılmış olmasına rağmen çok değişik mülkiyet sorunları olduğu için çok uğraşılması gereken bir alan olduğunu anlatan Tütüncü, şöyle konuytu:

"Burasının sadece Kepez’in değil, Antalya’nın en güzel noktalarından biri haline gelsin istedik. Antalya’daki siyasi mitinglerin yapıldığı en büyük meydanlardan birisi burasıydı. Türkiye’nin en önemli miting alanlarından birisi. Miting alanı çok büyük bir etkinlik alanına dönsün istedik. Birinci etap 54 bin metrekarelik bir alan, ikinci etap ile birlikte 166 bin metrekarelik bir alana sahip olacağız."

Törende konuşmaların ardından protokol tarafından projenin temeli atıldı.

Temel atma törenine AK Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri, AESOB Başkanı Adlıhan Dere, belediye meclis üyeleri ile muhtarlar da katıldı.

Kepez Kent Meydanı’nda çok amaçlı etkinlik alanı, rekreasyon, spor ve toplanma alanları, tören alanı, anıt alanı, ticari birimler, kamusal alanlar, model araç oyun alanı, kaykay oyun alanı, küçük fıskiyelerden oluşan kuru havuz yer alıyor.

Kent meydanında yoğun olarak dört mevsim yaşayabilen endemik bitkilerin yer aldığı peyzaj alanları da oluşturulacak. Proje kapsamında ayrıca Hasan Doğan Stadı da yeniden inşa edilerek, butik bir stat haline getirilecek. Proje kapsamındaki Turgut Özal Salonu ve belediye spor tesislerinin çevre düzenlemesi de yapılacak. Meydanda, TBMM'nin açılışından bugüne kadar Türkiye’nin demokrasi serüvenini anlatan bir Demokrasi Müzesi de inşa edilecek.

Kaynak: AA