Kayseri'de Yükseköğretim Günleri Etkinliği

Lise öğrencilerinin üniversite tercihleri konusunda bilgilendirildiği etkinlik kapsamında 17 yükseköğretim kurumunca stant açıldı.

Kayseri'de "Educaturk Yükseköğretim Günleri" etkinliği ile lise öğrencileri yeni sistem ve üniversiteye girişte doğru tercih konusunda bilgilendirdi.

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) sergi salonunda gerçekleştirilen etkinlikte 17 üniversite stant açtı. Lise öğrencileri etkinliğe yoğun ilgi gösterdi.

Etkinliğin açılışını gerçekleştiren AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu ile Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı stantları gezerek öğrencilerle sohbet etti.

Etkinliği gerçekleştiren Boyut Group Genel Müdür Yardımcısı Serkan Dündar, gazetecilere yaptığı açıklamada, etkinliği 12 yıldır 23 farklı şehirde gerçekleştirdiklerini söyledi.

Fuarda üniversitelerin stant açarak öğrencilere yeni sistem, meslek seçimi, hangi bölümü seçebilecekleri, hangi puanla nereye yerleşebilecekleri konusunda bilgiler verdiğini anlatan Dündar, "Aynı zamanda iki gün boyunca burada seminerler olacak. Her gün 4 seminer gerçekleştirilecek." dedi.

Öğrencilerin doğru tercih yapabilmeleri için doğru rehberlikle daha 8 ya da 9. sınıftan itibaren bu konuda kararlarını verebilmelerinin gerektiğini aktaran Dündar, "Burada amacımız özellikle yeni sınav sistemini tanıtmak hem de biliyorsunuz Türkiye'de 200'ün üzerinde üniversite var. Öğrenciler kafasında hangi üniversite hangi bölümü seçeceği ile ilişkili çok ciddi sorular var. Türkiye'yi gezerek öğrencilere ulaşarak kafalarındaki soru işaretlerini gidermeyi hedefliyoruz." diye konuştu.

Yarına kadar açık kalacak fuara katılan öğrenciler, üniversitelerin temsilcilerinden eğitim ve fırsatlar hakkında bilgiler edinme imkanı buluyor.

Kaynak: AA