İş adamı itiraf etti!

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in gizli kasalarından biri olduğu belirtilen iş adamı Verdal Hosta, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock’u kullandığını itiraf etti. ByLock’u iş adamı Mehmet Katırcı’nın yüklediğini söyleyen Hosta, “Bu program ile sadece Mehmet Katırcı ve Akın İpek ile görüşme yaptım” dedi.

İş adamı itiraf etti!
İş adamı itiraf etti!
FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in gizli kasalarından biri olduğu belirtilen iş adamı Verdal Hosta, daha önce halde inkar ettiği şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığını itiraf etti. İflas ettikten sonra FETÖ'nün desteğiyle hızla büyüyen iş adamı Verdal Hosta, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianame kapsamında 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanıyor.

ÖNCE İNKAR TAKTİĞİ

Daha önce ByLock kullanmadığını ileri süren Hosta'nın yargılandığı davanın 25 Ekim'de görülen celsesinde, ByLock kayıtlarına ilişkin bilirkişi raporları okundu. Hosta, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini belirterek, ByLock kullandığını itiraf etti. ByLock'u telefonuna iş adamı Mehmet Katırcı'nın yüklediğini söyleyen Hosta, “Bu program ile sadece Mehmet Katırcı ve Akın İpek ile görüşme yaptım” diye konuştu.

ÇELİŞKİLİ İFADELER

Ancak Hosta'nın FETÖ bağına ilişkin verdiği çelişkili beyanlar ise dikkat çekti. Sanık Hosta, firari Akın İpek ile ilgili çelişkili savunması da dikkatlerden kaçmadı. İpek ile ailecek görüştüklerini, zaman zaman birlikte yurt dışına gittiklerini söyleyen Hosta, 17-25 Aralık 2013 darbe girişiminden sonra ise İpek ile temasının olmadığını iddia etti. Ancak Hosta, aynı savunmasında, 2014 Ağustos'tan itibaren örgüt üyeleri tarafından kullanılmaya başlanan ByLock'tan İpek ile de görüştüğünü söyledi.

Bayram yalanı!

Fatih Üniversitesi'nde mütevelli heyeti başkanıyken örgütle ters düştüğünü ve ayrıldığını ileri süren Hosta, 17-25 Aralık öncesinde dönem dönem örgütün içerisinde yer aldığınıbelirtti. FETÖ'nün tepe yöneticileriyle HTS irtibatları bulunan Hosta'nın, bu kişilerle yüzlerce telefon görüşmesini geçiştirmeye çalıştığı da görüldü. FETÖ çatı davasında yargılanan Alaeddin Kaya ile irtibatını “ticari ilişki” şeklinde açıklamaya çalışan Hosta, firari imam Cemil Koca ile görüşmesine ise “bayram tebriği” kılıfını buldu. İddianamedeki bilgiye göre ise Koca ile 11 kez telefon görüşmesi gerçekleştirdiği belirlenen Hosta, savunmasında, “O dönem Ankara'daki okullardan sorumlu şahıstı. Bayram tebriği için aramış olabilir. Bu şahıs beni ‘himmet' vermem için zorluyordu. Vermediğim için tartıştığımız oluyordu” ifadelerini kullandı.