Bursa'da 'Güvenli İnşaat Sempozyumu'

Bursa'da inşaatla ilgili iş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliği koşullarının iyileştirilmesi kapsamında, 22-23 Kasım'da "Güvenli İnşaat Sempozyumu" düzenlenecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından, konusunda uzman kişilerle inşaat sektörünün ilgili tüm paydaşlarının katılacağı ana teması "Geleceğimizi Güvenle İnşa Edelim" olan sempozyumun ikincisi Bursa'da gerçekleştirilecek.

Sempozyumda, yüksekte çalışma kaynaklı iş kazalarının önlenebilmesi ve çalışanların sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamında faaliyetlerini sürdürebilmelerini sağlamak amacıyla, inşaat sektöründeki çalışanlar, iş verenler, İSG profesyonelleri, kurum ve kuruluşlar gibi tüm taraflara yönelik olarak sunumlar yapılacak.

Sempozyumda, 30'dan fazla konuşmacı 6 oturumda yaklaşık 500 katılımcıyı bilgilendirecek ve katılımcılara "Güvenli İnşaat" vizyonu doğrultusunda 5 farklı rehber dağıtılacak.

İnşaat sektöründe iş kazalarının ve meslek hastalıklarının azaltılmasına yönelik iyi uygulama örneklerinin de paylaşılacağı etkinliğe İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Op. Dr. Orhan Koç da katılacak.

Kaynak: AA