Arsin'de, Etno Spor Şenliği Yapılacak

Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce, Arsin ilçesinde Etno Spor Şenliği yapılacak.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, geleneksel sporların günümüzde yaşatılması ve uzmanlaşmasına katkı sağlayan etno sporlarını Arsin ilçesinde sporseverlerle buluşturmaya hazırlandığı belirtildi.

Arsin Kaymakamlığı ve belediye işbirliğinde önümüzdeki yıl yapılması planlanan etkinlikte, atlı okçuluk, yağlı güreş, cirit, gökbörü ve mangala gibi geleneksel oyunlar sergilenecek.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, etkinliğin yapılacağı alan ve diğer detaylarla ilgili çalışmalar kapsamında, Arsin Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Taner Şentürk ve spor uzmanları Serpil Sungur ve Abdullah Cevahir'le birlikte, Kaymakam Fikret Dağ ve Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen ile bir araya geldi.

Arsin Kaymakamı Dağ, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Arsin'in her türlü organizasyonu başarıyla gerçekleştirecek potansiyele sahip olduğunu kaydetti.

Belediye Başkanı Şen de Dünya Etno Sporları Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan'dan destek almak için girişimlerde bulunacaklarını belirtti.

Geleneksel sporları yeniden canlandırmayı ve kültürü yaşatmayı amaçladıklarını belirten Öztürk ise bu konuda her türlü özveride bulunacaklarını aktardı..

Kaynak: AA