Ağrıdan Kısa Kısa

Doğubayazıt Gençlik Merkezi'nde gençlere yönelik "bağımlılık" konulu seminer verildi.



Doğubayazıt Gençlik Merkezi'nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlenen seminere öğrenciler ilgi gösterdi.

Uzman psikologlar tarafından verilen seminerde, gençlere madde bağımlılığı ve kötü alışkanlıklarla ilgili bilgiler verildi.

Doğubayazıt Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Sevgi Lordoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplumdan uzaklaşan gençlerin kötü alışkanlıklar edindiğini anlattı.

Seminere konuşmacı olarak katılan psikologların, gençlere stres ve baskı ile mücadele edebilmenin yollarını anlattığını belirten Lordoğlu, şöyle devam etti:

"Günlük hayatta karşılaşılan zorluklar, gençlerimiz üzerinde baskı ve stres oluşturuyor. Bunun sonucu olarak toplumdan uzaklaşan gençler, kurtuluşu madde bağımlılığına kadar varan yanlış alışkanlıklarda arıyor. Ailesinden veya çevresinden yeteri kadar sevgi ve saygı görmeyen gençlerde bu durum intihar eğilimine yol açabiliyor. Biz de bu yüzden gençlerimize hak ettikleri değeri vermek ve bağımlılıktan kurtulup sosyalleşmelerini sağlamak amacıyla kendilerini psikologlarımız ile buluşturduk."

-Doğubayazıtta yol çalışmaları

Doğubayazıt Belediyesi, okulların bulunduğu sokaklarda parke taşı döşeme çalışması başlattı.

Altyapı çalışmaları kapsamında ilçede yol genişletme, bağlantı yolu açma ve asfaltlama çalışmalarına devam eden Doğubayazıt Belediyesi, bir taraftan da okulların önünden geçen sokakları parke taşı ile kaplıyor.

Çalışmalar kapsamında ilk olarak Vatan Mahallesi'ndeki Nuhun Gemisi Ortaokulu'nun önünden geçen İrfan Sokak parke taşı ile kaplandı.

İlçedeki öğrencileri çamurlu yollardan kurtarmak amacıyla başlatılan çalışmalar, İshak Paşa İlkokulu 1217 sokakta devam etti.

Fizibilite çalışmalarının ardından başlatılan parke taşı çalışmaları aynı gün içerisinde bitirildi.
Kaynak: AA