Adana'daki Silahla Yaralama Davası

Adana'da dini nikahla birlikte yaşadığı Şükran Taşpınar'ı silahla ateş ederek yaralayan Ali Balduz, 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılarak tahliye edildi.

Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına tutuklu sanık Balduz ile müşteki Taşpınar ve avukatları katıldı. Mahkeme Başkanı, dava dosyasında araştırılacak başka husus olmaması nedeniyle sanık Balduz'a son savunmasını sordu.

Eski savunmasındaki "Silah tutukluk yapmasaydı onu öldürecektim" ifadesini kabul etmeyen Balduz, şunları söyledi:

"Şükran ile alışveriş yapmak için çarşıya gittik. Yolda işsiz olmam nedeniyle tartıştık. Ben de silahımı çekip ayaklarına doğru ateş ettim. Silah tutukluk yapmasaydı ikinci kez ateş zaten etmeyecektim. Cezalandırılmamı istiyorum."

Müşteki Taşpınar ise ifadesinde "Olay günü tedirgin davranışları vardı. 2 kazak, 2 pantolon üst üste giymişti. Çarşıya geldiğimiz zaman 'çorba içelim' dedi. Ancak birçok çorbacıyı geçmemize rağmen 'bunda değil diğerinde' diye beni adliyenin önüne kadar getirdi. El ele tutuşmuştuk. Sonra bir anda elini çekip tabancayla ayağıma ateş etti. Yere düşünce de silahı başıma doğrultup 'Bu kadın namussuz' dedi tetiğe bastı. Ancak silah ateş almadı." dedi.

- Cezası indirilip tahliye edildi

Mahkeme heyeti, Balduz'u "nitelikli kasten yaralama" suçundan önce 4 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum etti. "Suçunu samimi şekilde itiraf ettiği" için cezası 3 yıl 9 aya indirilen Balduz, verilen hapis cezasının miktarı, tutuklulukta geçirdiği süre gözönünde bulundurularak hakkında verilecek temyiz kararına kadar tahliye edildi.

Adana'da dini nikahla yaşadığı kadını 9 Ocak'ta silahla ateş ederek yaralayan şüpheli hakkında müebbet hapis cezası istemiyle dava açılmış, sanık da iddianamede yer alan ifadesinde, silahı tutukluk yapmasaydı Taşpınar'ı öldüreceğini söylemişti.

Kaynak: AA