'20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'

Sakarya'da, "20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü", Serdivan Çocuk Akademisi tarafından düzenlenen programda kutlandı.

Program öncesinde miniklere eşlik eden Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, kulüp çalışmalarına katılan öğrencilerle sohbet etti.

Kardeşliklerini mühürlemek amacıyla hazırladıkları panoya boyalarla el izlerini bırakan akademi öğrencileri, köpükten yaptıkları kardan adamla da 'tüm dünyayı kucaklıyoruz' mesajı verdi.

Alemdar, çocuk haklarının dil, din, ırk ayrımı yapılmaksızın dünyadaki bütün çocuklar için olduğunu belirterek, "Tüm çocukların birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde yaşamaları için bir gün değil her gün varız. Yüzlerindeki tebessümün hiç eksilmemesi için çalışıyoruz. Onlar bizim yarınlarımız, yaşam kaynağımız." dedi.

Ülkelerindeki savaş nedeniyle göç etmek zorunda kalan mülteci öğrencileri Serdivan Çocuk Akedemisi’nde ağırlamaktan dolayı son derece mutlu olduklarını ifade eden Alemdar, “Her birinin farklı geçmişleri, farklı hikayeleri, farklı dramları var. Serdivan Çocuk Akademisi’ndeki etkinliklerle onların kalplerine dokunurken, kulüp çalışmalarımızla da onları yarınlara hazırlıyoruz.” diye konuştu.

Program sonunda çocuklar, Dünya Çocuk Hakları Günü ile alakalı hazırlamış oldukları basın bildirisini okuyarak, günün anlam ve önemini dile getirdi.

Suriye’deki savaş nedeniyle ülkesinden ayrılmak zorunda kalan ve ailesiyle birlikte hayatına Serdivan’da devam eden Ömer Akş isimli öğrenci, şunları söyledi:

"9 yaşındayım. Ülkemdeki savaş yüzünden evimizi, yurdumuzu terk etmek zorunda kaldık. Çocukların yaşamaya, eğitime, sağlıklı olmaya, seslerinin duyulmasına, kendilerine adil davranılmasına hakları vardır. Ben de kardeşlerime katılıyorum. Bu haklar dünyadaki tüm çocuklar için eşit şekilde geçerli olmalı. Ayrıca bizi ülkenize kabul ettiğiniz için ülkem ve dünya çocukları adına size şükranlarımızı sunuyoruz. Allah Türkiye’yi korusun. Merhametin ve kardeşliğin sembolü olan bu vatanı, bu ülkede yaşayan tüm çocuklarla birlikte güzel yarınlara taşıyacağımıza söz veriyor, kardeşliğimizi mühürlüyoruz."

Kaynak: AA