Vestel'den Rekor Kan Bağışı Kampanyası

Manisa Organize Sanayi Bölgesinde faaliyette bulunan Vestel Grubuna bağlı Beyaz Eşya Fabrikası sosyal sorumluluk projesiyle rekor kan bağışı kampanyası düzenledi. 6 bin 500 çalışanı olan fabrikada bir günde bin ünite kan hedefi konularak bir fabrikada toplanan en fazla kan bağışına ulaşılarak bir Türkiye rekoru kırılması bekleniyor.

Vestel'den Rekor Kan Bağışı Kampanyası
Vestel Beyaz Eşya Fabrikası ‘Kızılay Haftası Rekor Kan Bağışı Sosyal Sorumluluk Projesi’ kapsamında 6 bin 500 çalışanıyla ‘1000 gönüllü bağışçı bir günde 1000 ünite kan bağışı’ sloganıyla gerçekleştirdiği kan bağışına fabrika çalışanları büyük ilgi gösterdi.

Yapılan kan bağışı kampanyası hakkında bir değerlendirmede bulunan Türkiye Kızılay Derneği Ege Bölge Müdürü Gökay Gök, “Bugün burada Vestel Grubunun Beyaz Eşya Fabrikasında 6 bin 500 çalışana yönelik ikincisi gerçekleşen kan bağışı organizasyonu için bulunuyoruz. Bu bizim için çok önemli. Vestel gibi bir dünya markası ve bu kadar yoğun çalışılan, verimli çalışılan, dünyayla rekabet için gece gündüz çalışan bir işletme en verimli olduğu saatlerde bize vakit ayırarak bir sosyal proje anlamında hayat kurtarmak için, kan bağışı yapmak için bir faaliyet gerçekleştirdi. Bugün burada Türkiye’de bir işletmede alınacak en yüksek kan bağışı sayısı olarak bir Türkiye rekoru bekliyorum. Onun için de buradayım. 6 bin 500 çalışana yönelik minimum 800 veya bin ünite kan hedefliyoruz. Buradaki 800, bin ünite ile biz her kandan 3 ürün elde ettiğimiz için 3 bin kişinin hayatını kurtaracak bir ekip organizasyon düzeni kurduk. 4 fabrikada, 4 ekiple tüm Manisa değil, İzmir değil hatta Türkiye’den kan alacak personelleri de buraya getirerek bu faaliyeti gerçekleştirmek için burada bulunuyoruz. Burası bir fabrika ve 6 bin 500 çalışanı var. Bütün fabrikalar da değil hepsini düşünürseniz elektronik kısmını düşünürseniz 17 bin kişi de orada çalışıyor. Dolayısıyla sadece beyaz eşya fabrikasına yönelik 6 bin 500 kişiye yönelik bir faaliyet olduğu için onun karşılığında elde edilecek bir bağış Türkiye rekoru olacak” dedi.

Gök yaptığı konuşmasının ardından Vestel Beyaz Eşya Fabrikası Genel Müdürlerine teşekkür plaketi sundu. Fabrikanın 4 farklı noktasına yerleştirilen kan alma istasyonlarında ise işçiler kan vermek için adeta kuyruk oluşturdu. Gün sonunda bin ünite kan bağışı hedefi konularak bir Türkiye rekoru beklenen kampanyada sabahın ilk saatlerinde kan bağışı sayısının 200’leri geçtiği ve gün sonunda hedefin gerçekleşmesinin beklendiği öğrenildi.
Kaynak: İHA