Vali Güzeloğlu'dan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine Ziyaret

Vali Güzeloğlu: 'Kaynakları millet için kullanmak terör örgütü ve bütün diğer bağlantıların dışında doğrudan insanımıza hizmet noktasında bir yaklaşımla belediyeciliği buluşturmak her türlü takdirin üzerinde bir başarıdır' Atilla: 'Hemşehrilerimiz 17 yıldır ideolojik belediyecilik yapan belediyenin hizmetlerinden yeterince faydalanmamıştı'.

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, İçişleri Bakanlığınca, kanun hükmünde kararname (KHK) ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görevlendirilen Cumali Atilla'ya görevdeki bir yılını doldurması dolayısıyla ziyarette bulundu.

Bir yıllık dönem içinde Atilla ve ekibine kente kattığı hizmetlerden dolayı teşekkür eden Güzeloğlu, yapılan çalışmaların her noktada görüldüğünü söyledi.

"Her alanda, ilin her noktasında, her insanı kucaklayan, onlarla buluşan, adeta onlarca yılı aşkın dönemde gerçekleştirilebilecek hizmette bir yılı geride bıraktı." ifadelerini kullanan Güzeloğlu, Diyarbakır'ın tarihine, kültürüne ve kimliğine yakışan hizmetler gerçekleştirildiğini belirtti.

Bu ivmenin çok daha güzellerini, çok daha ötesini insanlarla buluşturacaklarını ifade eden Güzeloğlu, "Kaynakları millet için kullanmak, terör örgütü ve bütün diğer bağlantıların dışında doğrudan insanımıza hizmet noktasında bir yaklaşımla belediyeciliği buluşturmak, her türlü takdirin üzerinde bir başarıdır." diye konuştu.

Atilla da geçen yıl göreve başladığında belediyenin yapması gereken asgari hizmetlerinin bile yerine getirilmediğini, temizlik ve ulaşım hizmetinin 10 gün süreyle kesintiye uğradığını anımsattı.

"Bir yıl içinde sosyal belediyecilikten şantiye belediyeciliğine kadar ilimizin her yerinde çalışmalar devam ediyor. Geçmiş yönetimlerin yaptığı hizmetleri karşılaştırdığımızda eski yönetimlerin 6 yılda yapmış olduğumuz hizmeti biz bir yılda tamamladık. Hemşehrilerimiz 17 yıldır ideolojik belediyecilik yapan belediyenin hizmetlerinden yeterince faydalanmamıştı." diyen Atilla, vatandaş odaklı çalıştıklarını kaydetti.

Vatandaşların gönlüne girmeye çalıştıklarını, kırık kalpleri onardıklarını dile getiren Atilla, sözlerini şöyle tamamladı:

"Tabiri caiz ise insanların kalbine giden yolları onarmaya çalışıyoruz. Hiç kimseyi ötekileştirmeden, hizmetlerde adil ve herkese eşit olacak şekilde davranmak zorundayız diye düşünüyorum. 'Devletin imkanlarını ve belediyenin kaynaklarını vatandaşın hizmetine sunmak, boynumuzun borcudur.' dedik. Vatandaşımızın ilk geldiğimiz gün, 'Evinize tekrar hoş geldiniz.' cümleleriyle karşılaştığımız o günden bu güne teveccühlerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum."
Kaynak: AA