Uygulamalı Girişimci Eğitimiyle 313 Kişi 'Patron' Oldu

ETO Başkanı Güler: 'Uygulamalı girişimcilik eğitimleri sayesinde Eskişehir ekonomisine 313 patron kazandırdık. Yeni iş yeri açanlar hem şehir ekonomisine hem istihdamına katkı sağlıyor'

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Eskişehir Ticaret Odası (ETO) iş birliğinde düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimlerinin 52. ve 53. dönemini başarıyla tamamlayanlar için sertifika töreni düzenlendi.

ETO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, ETO'nun ev sahipliğinde düzenlenen törene Başkan Metin Güler, Meclis Başkanı İskender Bayar, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Halil İbrahim Ara ve Süleyman Kutlu, Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasan Bakır ve sertifika almaya hak kazanan 56 girişimci katıldı.

Güler, törende yaptığı konuşmada, düzenledikleri eğitimlerin başarı oranının çok yüksek olduğunu belirterek, eğitimlere katılan her 5 kişiden birinin iş yeri açma başarısı gösterdiğini kaydetti.

Eğitimlerin girişimciler için büyük fırsat olduğuna dikkati çeken Güler, "Uygulamalı girişimcilik eğitimleri sayesinde Eskişehir ekonomisine 313 patron kazandırdık. Yeni iş yeri açanlar hem şehir ekonomisine hem istihdamına katkı sağlıyor. Eğitimler sonrasında sertifika alıp iş yeri açanların firmaları sürdürülebilir konumda. Eğitimler kendi iş yerini açmak isteyenler ve iş fikri olanlar için fırsat oldu. Sertifika almaya hak kazanan girişimcileri kutluyorum. Girişimciler hem kendileri hem ülkeleri için çok önemli bir adım attı. Üretmenin, katma değer yaratmanın ve istihdamı geliştirmenin yolu girişimcilikten geçiyor. Türkiye'nin ve Eskişehir'in gelişimi için daha çok girişimciye ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA