Ünlü Yönetmenin Hayatı Film Oluyor

Çağrı ve Çöl Aslanı Ömer Muhtar filmlerinin yönetmeni Mustafa Akkad’ın hayatı film oluyor. Akkad’ın gençlik döneminin işleneceği kısa film, Şanlıurfa’da çekilecek.

Ünlü Yönetmenin Hayatı Film Oluyor
Dünyaca ünlü yönetmen Mustafa Akkad’ın hayatı, yönetmenliğini Muhammet Benek’in yaptığı kısa filmle izleyicilere aktarılacak. Akkad’ın Halep’te yaşadığı gençlik döneminin işleneceği filmin çekimleri Şanlıurfa’da yapılacak. Çekim mekanlarını belirlemek üzere Şanlıurfa’ya gelen Muhammet Benek, filmin Kültür Bakanlığı desteğiyle hazırladıkları Hadis Filmleri projesi kapsamında çekileceğini söyledi.

Mustafa Akkad’ın kendisi için çok değerli olduğunu anlatan Benek, "Dünyada ilk kez Peygamberimizin sinema filmini çekmiş bir yönetmenin, hayatından önemli bir dönüm noktasını bir hadisle anlatabilmek mutluluk verici. Bu parçaların bir araya gelmesi filmin etkisini güçlendiriyor. Mustafa Akkad benim için çok değerli. Çünkü yetiştiği coğrafyanın kültüründen ve değerlerinden uzaklaşmadan evrensel bir imaj yakalamış, dünyaca kabul görmüş ve işinde başarılı da olmuş bir yönetmendi" dedi.

Akkad ile ilgili Türkiye’de belgesel, kitap, kısa film gibi daha fazla çalışmaya ihtiyaç olduğunu da vurgulayan Benek, genç yönetmenler için Akkad’ın rol model olduğunu söyledi.



Çekimleri Kasım ayı içerisinde gerçekleşecek olan kısa film, Aralık ayında izleyiciyle buluşacak.
Kaynak: İHA