'Türkiye Otomobili Yapacak Güçte'

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: 'Açıklanan babayiğitleri gönülden tebrik ediyorum. Türkiye otomobili yapacak güçte. Harp uçaklarını, jetleri, her türlü ekipmanı, teçhizatı yapacak güçtedir. Bununla ilgili hükümet olarak her türlü desteği vereceğiz' 'Bu, daha büyük Türkiye'nin, sanayisiyle, ziraisiyle, ticaretiyle, ihracatıyla, çalışkan insan gücüyle büyük Türkiye'nin ayak sesleri'

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'nin otomobilini yapacak Ortak Girişim Grubu'ndaki Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Turkcell Grubu ve Zorlu Holding'in yöneticilerini tebrik ederek, "Türkiye otomobili yapacak güçte. Harp uçaklarını, jetleri, her türlü ekipmanı, teçhizatı yapacak güçtedir. Bununla ilgili hükümet olarak her türlü desteği vereceğiz." dedi.

Eroğlu, Korel Termal Otel'de düzenlenen Orman Genel Müdürlüğü 2018-2020 Dönemi Döner Sermaye Bütçesi hazırlık toplantısında, orman teşkilatının Türkiye'nin en yaygın kurumlarından biri olduğunu, bu nedenle orman teşkilatının Türkiye'nin kalkınmasında çok önemli bir rol oynaması gerektiğini belirterek, Türkiye'de artık şartların eskiye oranla çok daha iyiye gittiğini ve bu avantajın kullanılmasını istedi.

Kendini bakan olarak görmediğini, bu milletin hizmetkarı olduğunu anlatan Bakan Eroğlu, "Bir çocuk geldiğinde kapıya kadar uğurluyorum. Çünkü biz hizmetkarız. Çocuk da olabilir, kim olursa olsun ayağa kalkacağız. 'Hoşgeldin' diyeceğiz. Varsa derdini dinleyeceğiz. Çözebiliyorsak çözeceğiz, çözemezsek onu tatmin edip kucaklayıp, göndereceğiz. Ormancılardan güler yüz istiyorum. İnsanlara karşı saygı ve sevgi gösterilmesini istiyorum." diye konuştu.

Eroğlu, yerli marka otomobille ilgili gazetecilerin sorusu üzerine, sanayinin bir milletin kalkınmasında çok önemli unsur olduğunu aktardı.

Türkiye'de geçmişte bir iğne, ipliği dahi yurt dışından aldığını anımsatan Eroğlu, şöyle devam etti:

"Adnan Menderesle büyük bir sanayi inkilabı başladı. Daha sonra rahmetli Turgut Özal, Necmettin Erbakan ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, büyük bir sanayi inkilabı başlattı. Eskiden uçaklar bile Türkiye'de yapılıyordu. Geçmişte modern silahlar yapılıyordu ama bazı siyasiler; 'Ne gereği var, biz yurt dışından bunları alırız' dediler. Bize ambargo uygulandı ancak bu bizi uyandırdı. Şu anda Türkiye her şeyi yapacak güçte. Otomobil sanayinde belli bir noktaya geldik. Yedek parça savunma sanayinde kahraman ordumuzun mühimmat ve askeri teçhizat ihtiyacının yüzde 75'ini karşılar noktaya geldik. Türkiye, şu anda insansız hava araçlarında, hatta silahlılarda dünyada ilk beş ülke arasına girer. Atak helikopterleri, altay tankları ve harp gemileri... Bunlar gerçekten yapılıyor. Bizim insanımız her şeyi yapacak güçte."

- "Türkiye otomobili yapacak güçte"

Eroğlu, bir süredir yerli otomobil için 'babayiğit' arandığını, bugün bu 5 babayiğidin açıklandığını anımsatarak, şunları söyledi:

"Açıklanan babayiğitleri gönülden tebrik ediyorum. Türkiye otomobili yapacak güçte. Harp uçaklarını, jetleri, her türlü ekipmanı, teçhizatı yapacak güçtedir. Bununla ilgili hükümet olarak her türlü desteği vereceğiz. Bu, daha büyük Türkiye'nin, sanayisiyle, ziraisiyle, ticaretiyle, ihracatıyla, çalışkan insan gücüyle büyük Türkiye'nin ayak sesleri."

Bakan Eroğlu, daha sonra esnaf ziyaretinde bulundu.
Kaynak: AA