Türk Turizmciler Dünyaya Açılıyor

Dünya Turizm Forumu Başkanı Bağcı: 'Ülkemizin başka ülkelerdeki turistik imkanları değerlendirmesi çok önemli. Bu kapsamda Türkiye başka ülkelerde de yatırımlar yapıp, yönlendirici ülke olabilir. Buna yönelik daha önce yurt dışında etkinlikler, görüşmeler yaptık'

Dünya Turizm Forumu Başkanı Bulut Bağcı, Türkiye'nin başka ülkelerdeki turistik imkanları değerlendirmesinin önemli olduğunu, "Bu kapsamda Türkiye başka ülkelerde de yatırımlar yapıp, yönlendirici ülke olabilir. Buna yönelik daha önce yurt dışında etkinlikler, görüşmeler yaptık." ifadesini kullandı.

Bağcı, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin turizmde söz sahibi ve her yıl milyonlarca turistin tercih ettiği bir ülke olduğunu belirtti.

Türkiye'nin bu alanda dünyada daha çok söz sahibi olmasını istediklerini vurgulayan Bağcı, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda kurum olarak önemli çalışmalar yapıyoruz. Ülkemizin başka ülkelerdeki turistik imkanları değerlendirmesi çok önemli. Bu kapsamda Türkiye başka ülkelerde de yatırımlar yapıp, yönlendirici ülke olabilir. Buna yönelik daha önce yurt dışında etkinlikler, görüşmeler yaptık.

Son olarak da geçen ay Gana'nın başkenti Akra'da Afrika Zirvesi düzenledik. Türkiye merkezli bir kuruluş ilk kez Afrika ülkesinde böyle bir organizasyon yaptı. Gana Devlet Başkanlığı himayesinde gerçekleştirilen zirveye ciddi sayıda Türk iş adamı götürdük. Yurt dışından yabancı kişiler de götürdük. Orada yeni iş projelerini, iş ortaklıklarını konuştuk. Bizim için önemli olan asıl şey şu; Türkiye ile Gana'nın ilişkilerini daha da güçlü hale getirdi. Buradaki insanlar, Türkiye'den model, örnek alarak turizm alanında çalışmalar yapacak. Türkiye'yi bu alanda Gana'da örnek ülke haline getirmek için atılan ciddi bir adım bu."

- "Batı Afrika kilidini açtık"

Gana'nın Türkiye için ayrı bir önemi olduğuna işaret eden Bağcı, "Gana Türkiye için ticari, turizm ve politik alanlarda Batı Afrika'ya açılan kapı. Gana, Batı Afrika'nın lideri konumunda bir ülke. Burada 1980'de bir darbe olmuş ancak sonra olmamış. Çok demokratik bir ülke. Batı Afrika kilidini şu an açtık. Batı Afrika'daki diğer ülkelerden, 'Türkiye ile nasıl iş birliği yapabiliriz, bize ne verirsiniz?' gibi bilgiler talepler gelmeye başladı. Hedefimiz, ilerleyen süreçte Türk turizmcilerinin burada ağırlığı olan duruma gelmesi. Burada büyük bir otel var ve 600 dolara gecelik oda satıyor. Türk iş adamlarımız niye buradan para kazanmasın? Böyle bir pazar var." değerlendirmesinde bulundu.

Dünya Turizm Forumu Başkanı Bağcı, Gana'da kuracakları hava yolu şirketine de değinerek, "Gerçekten çok önemli bir başarı Türkiye için. Söz konusu şirketi kurduktan sonra Türkiye buradaki söz sahibi ülkelerden olacak. Birkaç ay sonra tam olarak netleşecek bir proje. Tamamlandıktan sonra Türk turizmciler Gana'nın etkili isimleri arasına girmiş olacak. Ondan sonra da başka ülkelerde de bunun yolları açılmış olacak." ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA