Tunceli'deki Terör Operasyonu

Nazımiye ilçesinde 9 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda, çok sayıda silah ve yaşam malzemeleri ele geçirildi.

Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde 9 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda, çok sayıda silah ile yaşam malzemelerinin ele geçirildiği bildirildi.

Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince terör örgütüne yönelik Nazımiye ilçesi kırsalında gerçekleştirilen operasyonda bir grup terörist ile sıcak temas sağlandığı anımsatıldı.

Çıkan çatışmada 8'i ölü, biri sağ olmak üzere 9 teröristin etkisiz hale getirildiği hatırlatılan açıklamada, operasyonda 6 kalaşnikof tüfek ile bir M-16 piyade tüfeği, biksi ve kanas olarak bilinen keskin nişancı tüfeği ile çok sayıda yaşamsal malzemenin ele geçirildiği kaydedildi.

Açıklamada, kentte terörist unsurların bulunup etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmaların azim ve kararlılıkla sürdürüldüğü vurgulandı.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Nazımiye ilçesi Kadısırtı Dokuz Kayalar bölgesinde 9 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirilmişti.
Kaynak: AA