'Torunlar Ankara'da Buluşuyor' Projesi

Proje kapsamında Samsun ve Çanakkale'den Ankara'ya gelen Roman çocuklar TBMM'yi ziyaret etti CHP İzmir Milletvekili Purçu: 'Ailelerinizin hiçbir malvarlığı olmayabilir ama siz hayatınıza bir hedef koyarsanız o hedefinize içinizdeki güçle ulaşabilirsiniz'.

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Meclisi ziyaret eden Roman çocuklara, "Ailelerinizin hiçbir malvarlığı olmayabilir ama siz hayatınıza bir hedef koyarsanız o hedefinize içinizdeki güçle ulaşabilirsiniz." dedi.

"Torunlar Ankara'da Buluşuyor" Projesi kapsamında Samsun ve Çanakkale'den Ankara'ya gelen Roman çocuklar TBMM'yi ziyaret etti.

İlk olarak Anıtkabir'i ziyaret eden çocuklar, CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Samsun milletvekilleri Kemal Zeybek ve Hayati Tekin, Çanakkale Milletvekili Bülent Öz ile Mecliste bir araya geldi.

Özcan Purçu çocuklara hitaben yaptığı konuşmasında, "Torunlar Ankara'da Buluşuyor" Projesi kapsamında Roman ailelerin çocuklarını ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyduklarını söyledi.

Atatürk'ün gösterdiği hedefler doğrultusunda Türkiye'yi ileri medeniyetler seviyesine genç neslin taşıyacağını belirten Purçu, şunları ifade etti:

"Yılmak yok, derslerinize çok çalışıp ülkemizi gelişmiş ülkeler seviyesine sizler taşıyacaksınız. Ailenizin hiçbir malvarlığı olmayabilir ama siz hayatınıza bir hedef koyarsanız o hedefinize içinizdeki güçle ulaşabilirsiniz. Önünüze ne kadar engel çıkarsa çıksın hedeflerinizden hiç şaşmayın. Ben de fakir bir ailenin çocuğuydum. Evimiz dahi yoktu çadırda gözlerimi dünyaya açtım, yaşantım boyunca da hedeflerim doğrultusunda çok çalıştım. Sizin de aynı başarıyı gösterebileceğinizden eminim."

Purçu ve diğer milletvekilleri çocuklarla bir süre sohbet de etti.
Kaynak: AA