'Terör Belasından Bu Ülkeyi Kurtaracağız'

CHP lideri Kılıçdaroğlu, terörün insanlık suçu olduğunu belirterek, “Terör belasından bu ülkeyi kurtaracağız. Bunun sağı, solu yoktur. Terörün temel amacı, bu ülkede kaos oluşturmaktır. Kardeşi kardeşe düşman etmektedir"dedi.

'Terör Belasından Bu Ülkeyi Kurtaracağız'
Bir dizi ziyarette bulunmak için Bursa’ya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, işadamları, kanaat önderleri ve muhtarlarla İnegöl ilçesinde bir otelde bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantı sonrası basın açıklaması yapan Kılıçdaroğlu, İnegöl’de olmaktan mutluluk duyduğu dile getirerek, "Sabah Ankara’dan gelirken acı haberi duyduk. 8 şehidimiz var, 1 şehidimiz Bursalı. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarımıza başsağlığı diliyoruz. Milletimize başsağlığı diliyoruz. Her zaman, her yerde söyledim. Terör, insanlık suçudur. Hep birlikte teröre karşı ortak bir duruş sergileyeceğiz. Polise, askere sıkılan her kurşun, millete sıkılan bir kurşundur. Kurşunlara karşı bu ülkenin birlik ve bütünlüğü için gerektiğinde hepimiz göğsümüzü gereceğiz. Terör belasından bu ülkeyi kurtaracağız. Bunun sağı, solu yoktur. Terörün temel amacı, bu ülkede kaos yaratmaktır. Kardeşi kardeşe düşman etmektedir. Bütün vatandaşlarımdan istirhamım bu tuzağa kimse düşmedi, bundan sonra da düşmesin” diye konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti belediyeleri ile ilgili gerçekleştirdiği operasyonlara da değinen Kılıçdaroğlu, “Sayın Erdoğan, diğer partilere de ’kendi belediye başkanlarına baksınlar’ diye bir düşünceyi ifade etmiş. Bu şu anlama da geliyor. Diğer partiler de gereğini yapsın, yapmazlarsa İçişleri Bakanlığı devreye girecek. Bu şu anlama geliyor; ‘bizim belediye başkanlarımız suçluydu, ben gereğini yaptım, diğer partilerin belediye başkanları da suçlu, gereğini yapsınlar.’ Belediye başkanlarımız suçlu değil. Asla kabul etmiyoruz. Halkın seçtiği belediye başkanı bir başka otorite ailesini tehdit ederek istifa sürecine belediye başkanını sokarsa, o ülkede demokrasi bitmiştir demektir. Bizim belediye başkanlarımız zaten günün 24 saati müfettişler tarafından denetleniyor. Hesabını veremeyeceğimiz hiçbir şey yok. Kendilerinin hesabını veremeyeceği çok şey var. Bizim, millete hesabını veremeyeceğimiz bir şey yok. Ne yapıyorsak millet için yapıyoruz. Belediye başkanlarımıza talimatımızdır. Her kuruşun hesabını halka vereceksiniz. Her şey hükümetin bilgisi ve denetimindedir. Gizlenecek, saklayacak bir şeyimiz yok. Bizim belediye başkanlarımız yetkiyi saraydan değil, milletten alıyorlar. Siyaset anlayışımız da budur” dedi.

Basın toplantısının ardından birkaç esnafı ziyaret eden Kılıçdaroğlu, vatandaşlarla selamlaştı.

(Samet Doğru - Ahmet Faruk Çabuk/İHA)
Kaynak: İHA