Silifke Adliyesi'nde Pedagog-Çocuk Görüşme Odası Açıldı

İçel Barosu ve Silifke Cumhuriyet Başsavcılığının girişimleri ile Silifke Adalet Sarayı’nın 3. katında pedagog-çocuk görüşme ve müdafi vekil görüş odası açıldı.

Silifke Adliyesi'nde Pedagog-Çocuk Görüşme Odası Açıldı
Yeni yapılan görüşme odasının açılış kurdelesini Silifke Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Köklü, İçel Baro Başkanı Ali Er, İçel Barosu Silifke Temsilcisi Gürhan Dölek birlikte kestiler.

İçerisinde görüşmeler için masa, sandalye, çocuk kitapları, oyuncaklar ve televizyon gibi gereçlerin bulunduğu odanın hazırlanmasına İçel Barosu ve hayırseverler destek verdi.

Açılışta desteklerinden dolayı İçel Barosu’na teşekkür eden Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Köklü, “Adliyemizin önemli bir eksikliği giderilmiş oldu. Suç mağduru çocuklar ve suça sürüklenen çocuklar pedagoglarla birebir burada görüşme yapabilecekler. Daha önce adliye koridorlarında yapılan bu görüşmeler artık daha nezih bir ortamda yapılacak” dedi.

İçel Barosu olarak elimizden gelen her desteği adliyelerimize vermeye hazırız diyen İçel Baro Başkanı Ali Er, “Burası çok büyük bir eksiklikti. Bu tarz yerlerin adliyelerde daha da gelişmesi gerekiyor. İlerleyen aşamalarda buu tip odalarımızı daha da geliştireceğiz. Burada iki iş aynı anda yapılabilecek. Pedagog-çocuk görüşmeleri ve müdafi vekil görüşmeleri bundan sonra bu odada birebir yapılabilecek. Bu odanın hazırlanmasında büyük emek sarf eden İçel Barosu Silifke Temsilcimiz Gürhan Dölek’e katkılarından dolayı teşekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA