Samsun'un Artan İhracatı

AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, "İhracatımızdaki istikrarlı artış bize gösteriyor ki Samsun, bölgenin lokomotif illerinden biridir." ifadesini kullandı.

Milletvekili Kurt, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklanan 2017 Ekim ayı ihracat verilerine göre, Samsun'un ihracatının da arttığını belirtti.

İhracatın geçen aya göre yüzde 34 artışla 47 milyon 150 bin dolar olarak gerçekleştiğine işaret eden Kurt, "İhracatımız, geçen yılın aynı ayına göre ise yüzde 67 artış gösterdi.Samsun'un ihracat rakamları her geçen gün artmaya devam ediyor. İhracatımızdaki istikrarlı artış bize gösteriyor ki Samsun, bölgenin lokomotif illerinden biridir. Kısa ve orta vadede katma değeri yüksek, ileri teknoloji sanayi yöntemleri ve kaliteli üretimle her sektörümüzde ihracat rekorları kırmaya devam edeceğimize inancım tam." değerlendirmesinde bulundu.

Açıklamasının devamında Kurt, Samsun'da su ürünleri, otomotiv endüstrisi, medikal ve makine sektörü, çelik, elektrik, elektronik sektörleri ile savunma ve havacılık sanayisinde yaşanan artışın gelecek adına umut verdiğini de belirtti.

Kaynak: AA