Saç Ekim Merkezi Koordinatörü Gülgör Açıklaması 'Saç Ekimi Öncesi Doktor Kontrolü Şart'

Saç ekiminin cerrahi bir işlem olduğunu, uygulamaya başlanmadan önce her hastanın mutlaka doktor kontrolünden geçirilmesi gerektiğini söyleyen Saç Ekim Merkezi Koordinatörü Yasemin Gülgör, saç ekiminin ameliyathane şartlarında yapılması gereken bir işlem olduğunu belirtti.

Saç Ekim Merkezi Koordinatörü Gülgör Açıklaması 'Saç Ekimi Öncesi Doktor Kontrolü Şart'
Günümüzde saç ekiminde "fue tekniği"nin uygulandığını söyleyen Saç Ekim Merkezi Koordinatörü Yasemin Gülgör, saç ekimi için gelen kişiye öncelikle saç analizi yapılması gerektiğini anlattı. Özel Gazi Hastanesi Saç Ekim Merkezi Koordinatörü Gülgör, “Saç ekiminde öncelikle saç analizlerinin doğru yapılması gereklidir. Saçlı deri analizi özel cihazlarla yapılarak kişiye doğru tanı konularak saç ekimi öncesi incelenir ve dermatoloji uzmanı konsültasyon istenilir. Saç kökleri ekim için uygun mudur? Deri ekime elverişli imdir? Saçlı deride kepeklenme damar artışı ya da herhangi bir sorun var mıdır? Analizleri ve konsültasyon sağlıklı bir şekilde yapılırsa köklerin ne kadarının tutabileceği operasyon sonrası iyileşme süreleri saç köklerinin ne kadar zamanda iyileşeceği doğru bir şekilde kişiye aktarılır” dedi.

Saç ektirecek kişilerin operasyon için uygun olup olmadıklarına yapılacak tetkiklerden sonra karar verilmesi gerektiğini anlatan Gülgör, “Saç ekimi gerçekleştirecek olan kişinin sağlığı açısından ekim öncesi tetkikleri yapılarak operasyon aşamasına geçilmesi uygundur. Ayrıca bireyde belli ve ağır bir rahatsızlığı var ise ya da ağır ilaçlar kullanıyorsa bu bireyleri doktorun onayını almadan operasyona alınmamalıdır. Bu bireyleri ilaçları veren doktorun onayını almadan operasyon kararı verilmemelidir.Saç ekimi sonrası ilaç kullanımları ve kişinin mevcut saçlarını da koruma altına almanın önemi ve tedavi metotları muhakkak ekim öncesi kişiye anlatılması ekim sonrası doğal ve şık görünümü açısından oldukça önemlidir. Saç ekimi operasyonları ekip işi olduğunun farkında olmak başarıyı kesin kılmaktadır. Ve koordineli bir ekip her zaman başarıyı yakalayabilmektedir” diye konuştu.

Kaynak: İHA