Prof. Dr. Büyükmumcu Açıklaması 'Beden Bağışı Tıp Eğitimi İçin Önem Arz Ediyor'

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Büyükmumcu, tıp eğitimi için önem arz eden beden bağışının arttırılması konusunda açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Büyükmumcu Açıklaması 'Beden Bağışı Tıp Eğitimi İçin Önem Arz Ediyor'
24-31 Ekim Ulusal Anatomi Haftasında, beden bağışının arttırılması, farkındalığın yerleşmesi, anatomi biliminin halk sağlığına katkıları açısından öneminin anlatılması için çalışmalar yaptıklarını belirten Prof. Dr. Büyükmumcu, “Bu bağlamda NEÜ Meram Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı olarak fakülte içerisinde konu ile ilgili toplantı ve seminerler düzenledik. Ayrıca Fakültemiz Anatomi Anabilim Dalı laboratuvarında kadavra olarak kullanılmak üzere son iki yıl içinde iki vatandaşımız bedenini bağışlamıştır” dedi.

Tıp eğitiminde ve genç doktorların yetiştirilmesinde kadavra kullanılmasının bir zorunluluk olduğunu ifade eden Büyükmumcu, “Gerçek vücutlar üzerinde çalışarak eğitim alacak olan geleceğin doktorlarının iyi yetişmeleri için yeterli sayıda kadavranın bulunması gerekmektedir. Bunun için beden bağışı çok önemlidir ve biz de ülkemizde beden bağışının arttırılmasını amaçlamaktayız” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA