Orhangazi'ye 'Sosyal Hizmet Merkezi' Yapılacak

Bursa'nın Orhangazi ilçesine Sosyal Hizmet Merkezi yapılacak.

Orhangazi Belediyesi ile Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle açılacak merkez, ihtiyaç sahipleri, dezavantajlı guruplar, engelliler, şehit aileleri ve gazilerin de aralarında bulunduğu toplumun birçok kesimine hizmet edecek.

Belediye binasında düzenlenen törende konuşan Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Orhangazi için çok önemli bir hizmetin daha hayata geçtiğini söyledi.

İmzalanan protokol kapsamında açılacak merkezle ihtiyaç sahiplenin Bursa'ya gitmek zorunda kalmayacağını belirten Çağlayan, "İnşallah sosyal hizmet merkezimiz yakında hizmete girdiğinde halkımızda işlerin ne kadar kolaylaştığını, işlerinin ve problemlerinin birinci elden ne kadar kolay çözüldüğünü görecekler." dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bursa İl Müdürü Erkut Öneş de belediye tarafından tahsis edilen yeri çok beğendiklerini ifade etti.

Merkezin en kısa sürede hizmete gireceğini aktaran Öneş, şunları kaydetti:

"Bakanlığımızın Aile Sosyal Destek Projesi kapsamında ASDEP personelimiz burada görev alacak. ASDEP personelimiz kapı kapı her eve, her köye, her mahalleye gidecekler. Belli bir zaman geçtikten sonra Orhangazi'de hangi mahalle, hangi sokaklarda risk oranı var. Ya da ihtiyacı olanlar nerede daha çok yoğunlaşmış, neye ihtiyacı var ilçenin bu ortaya çıkacak. Yani ilçenin risk haritası çıkmış olacak. Ulaşamadığımız yer, gidemediğimiz yerin kalmaması lazım. Bu insanlar bize emanet."

Yapılan konuşmaların ardından protokol imzalandı.

Kaynak: AA