Ordu'daki 'Mezbaha Ve Hayvan Pazarı Projesi'

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Fatsa ilçesinde bölgenin en büyük modern "Mezbaha ve Hayvan Pazarı Projesi" inşaatının sürdüğünü söyledi.

Proje inşaatında incelemelerde bulunan Yılmaz, "Bölgemizin en büyüğü olacak tesisimizde çalışmalar hızlı bir şekilde ilerliyor. Küçükbaş ve büyükbaş hayvan padokların olduğu hayvan pazarı binasının çelik imalatı bitti ve yakında kenet çatı imalatına başlanacak." dedi.

Mezbaha ve Hayvan Pazarının, 2018 yılı içerisinde hizmete gireceğini vurgulayan Yılmaz, şunları söyledi:

Mezbaha binasının betonarme imalatı tamamlanmış olup, çelik çatı imalatı ise devam ediyor. İdari binanın betonarme işi bitti, tuğla ve diğer işleri yapılıyor. Proje içerisinde yer alan 2 nizamiye binası, deri deposu ve gübre deposunun betonarme işleri de tamamlandı. Arıtma binasının grobetonu atılmış olup, demir işlerine başlanılacak. Tesisimiz, hem kesimhane hem de hayvan pazarı olarak hizmet verecek. Mezbaha bölümünde günlük 200 adet büyükbaş ve 500 adet küçükbaş hayvan kesimi yapılabilecek. Hayvan pazarımız da 500 adet büyükbaş ve 500 adet küçükbaş hayvan barındırma kapasitesine sahip olacak. Yapım süresi çok uzun olmayacak projemiz, inşallah 2018 yılı içerisinde hizmete girecek."

Yılmaz, yaklaşık 12 milyon TL’ye mal olması beklenen mezbahanın, bölgenin en büyük kesimevi olacağına işaret ederek, "İlimiz genelindeki tüm kesimler burada yapılacağı gibi komşu illerden de kesim için hayvan getirilecek. Yapacağımız mezbaha, başta sağlık ve temizlik olmak üzere hizmet, kalite ve güvenirlilik gibi konularda Avrupa standartlarını taşıyacak." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA