'Önce Kadın' Projesinde 10 Finalisten Biri Marmaris'ten

Girişimcilikte Önce Kadın Projesi dahilinde Türkiye geneli 22 bin kursiyer arasından Marmaris Halk Eğitim Merkezi kursiyeri Ayşegül Soyvural ilk 10’a kaldı.

'Önce Kadın' Projesinde 10 Finalisten Biri Marmaris'ten
72 Halk Eğitim Merkezi’nde 140 danışman öğretmenin liderliğinde yaklaşık 6 ay boyunca 10 bin kadına eğitim verilmesi amaçlanırken bu rakam 22 bin civarına ulaştı. Marmaris Halk Eğitim Merkezi Kursiyerlerinden Ayşegül Soyvural 22 bin kadın girişimci arasından www.oncekadin.gov.tr adresinde en çok ürün satışı yaparak ilk 10’a kaldı. Ancak yarışmacılar için halk oylaması yapılacak. Online ortamda gerçekleştirilecek halk oylamasını kazanan kursiyere girişimcilik hayallerini gerçekleştirebilmesi için cansuyu sermayesi olarak 15 bin TL’lik para ödülü verilecek.

Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Türkiye Vodafone Vakfı ve Türkiye Bilişim Vakfı işbirliğiyle 2 yıl önce hayata geçirilen “Girişimcilikte Önce Kadın Projesi” kapsamında kadınların gelir elde etmelerini sağlamak amacıyla teknoloji ve girişimcilik eğitimleri verildi.

Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yapılan toplantıda Marmaris ve Muğla’yı temsil etmek adına ilk 10’a giren Ayşegül Soyvural için www.oncekadin.gov.tr adresinden halkın oy vererek destek olması istendi.

"İlk 4’e gireceğimize inanıyorum"

Düzenlenen toplantıda konuşan Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, kadının elinin değdiği her yerin güzelleştiğini ve anlam kazandığını ifade ederek, “ Kadınlarımız yaptığı her işe yüreklerini de katıyorlar. Bugün Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda bizi çok gururlandırdı. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü kursiyerimiz Ayşegül Soyvural 22 bin kadın girişimci arasında ilk 10’a girmeyi başardı. Marmaris’i ve Muğlamızı temsil edecek. Ben kendisini yürekten tebrik ediyorum. Hep diyoruz; kadın elinin değemediği hiçbir yerde başarı mümkün değil yakalanamaz. Ben ilk 10’dan sonra ilk 4’e de gireceğimize inanıyorum” dedi.



Marmaris Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı ve Girişimcilikte Önce Kadın Projesinde Danışman Öğretmen Fatma Başar Odabaş, Marmaris’te proje dahilinde 100 kişiye eğitim verdiklerini ifade ederek, "Ayşegül hanım bu projeyi inanarak 100 kişi içerisinden bu projede başarı elde eden tek kursiyerimiz oldu. 100 kursiyerimizden 279 tane www.oncekadin.gov.tr adresine satış için ürün yükledik. Bu siteye aynı zaman da Türkiye geneli kursiyerler de ürünlerini satış için yüklüyor. Bu zamana kadar Ayşegül Soyvural Türkiye geneli 22 bin girişimci kadın arasından en çok ürün satan girişimci arasına girdi. Geçtiğimiz hafta gelen bir telefonla kursiyerimizin ilk 10’a kaldığı haberini aldık. Ayşegül hanımla 14 Kasımda İstanbul’a gideceğiz. 15 Kasımda Milli Eğitim Bakanımızın da katılacağı bir törene davet edildik. Orada da 5 kişik bir jüri üyesine çıkarak Ayşegül hanım ürünlerini slayt eşliğinde tanıtarak ilk dörde girebilmek için çabalayacak" dedi.

"Emeğimin karşılığını almak beni mutlu etti"

Ayşegül Soyvural’da ev hanımı olması dolayısıyla kendisinin Halk Eğitim Merkezi’nin senelerdir açtığı her kursa katıldığını belirterek, “ Ben ev hanımıyım. Evde zamanımız var ancak üretemiyordum. Bunun için kursları araştırdım. Ahşap boyaması, nakış, dikiş, dil kursları gibi değişik kurslara katıldım. En son bu gümüş takı işlemeciliği çok hoşuma gitti. Hem geleneksel bir sanat hem de kendiniz modernize edip kendi tasarımınızı yapıyorsunuz. Emeğimin karşılığını almakta beni çok mutlu etti” dedi.

Kaynak: İHA