Okul Bitirme Projesiyle İş Sahibi Oldu

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde okul bitirme ödevi olarak Su Altı Araştırma Robotu üreten öğrencilerden Hasan Eğin, şimdi Türk Milli Savunma Sanayi’ne hizmet veren bir firmada Ar-Ge Mühendisi olarak işe başladı.

Okul Bitirme Projesiyle İş Sahibi Oldu
Eğin’in projesi KKTC’de düzenlenen IEEE Lisans Bitirme Yarışması’nda da ikincilik elde etti.

Isparta (iha)- Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Teknoloji Fakültesi Elektrik - Elktronik Mühendisliği Bölümü’nde geçtiğimiz yıl okul bitirme ödevi olarak Su Altı Araştırma Robotu üreten Hasan Eğin projeyle iş sahibi oldu.

Üniversitede öğrenim gördüğü son yılda Öğretim Görevlisi Yrd.Doç.Dr. İsmail Serkan Üncü danışmanlığında proje yürüten öğrencilerden Hasan Eğin, okulu bitirirken yaptığı o proje sayesinde mezun olduktan sonra Milli Savunma Sanayi’ne hizmet veren bir kuruluş tarafından işe alındı. Rabia Öztürk ise halen eğitimine devam ediyor.

SDÜ Teknoloji Fakültesi Elektrik - Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Hasan Eğin ve Rabia Öztürk 2016-2017 eğitim - öğretim yılında Su Altı Araştırma Robotu projesini başarı ile tamamladılar.

Proje, 2017 Ağustos ayı içerisinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde gerçekleştirilen IEEE Türkiye Lisans Bitirme Proje Yarışması’nda da 2. olarak dereceye girdi.

Elde edilen dereceden sonra dikkatleri üzerine çeken bu proje sayesinde Hasan Eğin, Milli Savunma Sanayi’ne hizmet veren bir kuruluşta Ar-Ge mühendisi olarak bir süre önce göreve başladı.

"Gurur verici"

Mezuniyetinin hemen ardından öğrencisinin ciddi bir maaşla işe başlamasının kendileri açısından hayli gurur verici ve Süleyman Demirel Üniversitesi’nin prestijini ortaya koyan bir olgu olduğuna dikkat çeken Proje danışmanlığını yürüten Öğretim Görevlisi Yrd.Doç.Dr. İsmail Serkan Üncü, “Hasan Eğin, öğrenciliği süresince de ders ve projelerin yanı sıra kendi inovatif çalışmaları ile dikkat çeken bir kişiliğe sahipti. Geliştirmiş olduğu su altı robotunda da kullanılan özel kumandalamaya yarayan mikro denetleyicili sistem ise yaptığı çalışmalar arasında en dikkat çekici olanıdır. Bu cihazı halen başka projelere entegre etmek için çalışmalara devam ediyoruz. Üniversitemizde geliştirilen ve danışmanı olduğum öğrencimizin bu projesi ile önümüzdeki süreçte bir TÜBİTAK lisans bitirme yarışmasında da derece almasını bekliyoruz. Genel anlamda Süleyman Demirel Üniversitesi olarak, katma değeri yüksek ürünler üretmek için öğrencilerimizle beraber araştırma ve geliştirme çalışmalarına önem veriyoruz. Bu örnekte olduğu gibi öğrencilerimiz de buradaki donanımla mezun olduktan sonra önemli Ar - Ge merkezleri ve şirketlerinde iş imkanına sahip oluyorlar” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA