Milas'ta Özel Öğrenciler İş Hayatına Atılmak İstiyor

M. Önol Karadeveci Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki özel bireyler, İŞKUR’un ‘İşbaşı Eğitim Programı’ kapsamında iş hayatına atılmayı bekliyor. İşbaşı Eğitim Programından yararlanmak isteyen işverenlere seslenen özel öğrenciler, kendilerine bir fırsat verilmesini istiyor.

Milas'ta Özel Öğrenciler İş Hayatına Atılmak İstiyor
Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde iş ve meslek danışmanı olarak görev yapan Nazlı Uslu, M. Önol Karadeveci Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti. Kurum Müdürü Sevim Seringen, Psikolog Betül İçtenal ve özel öğrenciler tarafından karşılanan Uslu, öğrencilerle sıcak bir sohbet gerçekleştirdi.

Daha sonra, kurumda korunma ve bakım altında bulunan özel bireylerden iş hayatına katılım sağlayabilecek olan zihinsel engelli bireylerin İŞKUR’a kaydı yapıldı. Bu kayıtla birlikte özel bireyler, İŞKUR’un ‘İşbaşı Eğitim Programı’ kapsamında iş sahibi olabilecekler. Özel öğrenciler şuan, programdan yararlanarak iş imkânı sağlamak isteyen işverenlerden gelecek haberi bekliyor.

İşbaşı Eğitim Programı kapsamında, en az 2 sigortalı çalışanı olan işverenlerin yararlanabildiği program kapsamında çalışan sayınızın yüzde 10’undan yüzde 30’una kadar katılımcı talep edilebiliyor. Programdan yararlanmak için en az yüzde 50 istihdam taahhüdü verme ve katılımcıları en az program süresi kadar istihdam etme zorunluluğu bulunuyor.
Kaynak: İHA