Mezbaha Ve Hayvan Pazarında Çalışmalar Devam Ediyor

Ordu’nun Fatsa ilçesinde Ordu Büyükşehir Belediyesince yapılan, bölgenin en büyük modern “Mezbaha ve Hayvan Pazarı Projesi”nde binalar görünmeye başlandı.

Mezbaha Ve Hayvan Pazarında Çalışmalar Devam Ediyor
Başkan Enver Yılmaz, yapım çalışmaların hızlı bir şekilde ilerleyen tesisin önümüzdeki yıl hizmete gireceğini söyledi.



Mezbaha ve Hayvan Pazarı Projesi’nde önemli ilerleme kaydedildiğini belirten Başkan Yılmaz, “Bölgemizin en büyüğü olacak tesisimizde çalışmalar hızlı bir şekilde ilerliyor. Küçükbaş ve büyükbaş hayvan padokların olduğu hayvan pazarı binasının çelik imalatı bitti ve yakında kenet çatı imalatına başlanacak. Mezbaha binasının betonarme imalatı tamamlanmış olup, çelik çatı imalatı ise devam ediyor. İdari binanın betonarme işi bitti, tuğla ve diğer işleri yapılıyor. Proje içerisinde yer alan 2 nizamiye binası, deri deposu ve gübre deposunun betonarme işleri tamamlandı. Arıtma binasının grobetonu atılmış olup, demir işlerine başlanılacak” dedi.



"2018 yılında hizmete girecek"

Başkan Enver Yılmaz, Mezbaha ve Hayvan Pazarının 2018 yılı içerisinde hizmete gireceğini söyleyerek, “Tesisimiz, hem kesimhane hem de hayvan pazarı olarak hizmet verecek. Mezbaha bölümünde günlük 200 adet büyükbaş ve 500 adet küçükbaş hayvan kesimi yapılabilecek. Hayvan pazarımız da 500 adet büyükbaş ve 500 adet küçükbaş hayvan barındırma kapasitesine sahip olacak. Yapım süresi çok uzun olmayacak projemiz, inşallah 2018 yılı içerisinde hizmete girecek” diye konuştu.



"Bölgenin en büyük ve modern tesisi olacak"

Başkan Yılmaz, yapılacak mezbahanın yaklaşık 12 milyon TL’ye mal edileceğini ve bölgenin en büyük kesimevi olacağını söyleyerek, “İlçemize yapacağımız mezbaha sadece ilimizin değil, bölgemizin de en büyük kesimevi olacak. İlimiz genelindeki tüm kesimler burada yapılacağı gibi komşu illerden de kesim için hayvan getirilecek. Yapacağımız mezbaha, başta sağlık ve temizlik olmak üzere hizmet, kalite ve güvenirlilik gibi konularda Avrupa standartlarını taşıyacak” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA