Mersin'de 500 Bekçi Alınacak

İçel Emniyet Müdürlüğü, İçel’in merkez Akdeniz, Yenişehir, Toroslar ve Mezitli ilçeleri ile Tarsus ilçesinde görevlendirilmek üzere 500 çarşı ve mahalle bekçisi alınacağını duyurdu. Başvurular, 16-30 Kasım 2017 tarihleri arasında ilçe müdürlüklerine yapılacak.

İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 772 sayılı Çarşı ve Mahalle Bekçisi Kanunu kapsamında Emniyet Hizmetleri Sınıfında Akdeniz ilçesinde 110, Mezitli ilçesinde 80, Toroslar ilçesinde 110, Yenişehir ilçesinde 100 ve Tarsus ilçesinde 100 olmak üzere toplam 500 çarşı ve mahalle bekçisi alınacak. İlgili ilçe emniyet müdürlüklerine bizzat yapılacak başvurularda, adaylarda erkek ve Türk vatandaşı olmak, en az lise veya dengi okul mezunu olmak, askerliğini yapmış ve 30 yaşından büyük olmamak şartları aranacak.

Adayların ayrıca, görevini yapmaya engel olabilecek bir hastalık veya engeli bulunmadığını sağlık kurulu tarafından verilmiş raporla belgelemeleri gerekecek. Ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak da aranan şartlar arasında yer alıyor.

Adaylarda aranan diğer şartlar ise şöyle sıralandı:

“Türk toplum telakkilerine (anlayışına) göre kötü şöhretli tanınmamak. Kamu haklarından mahrum olmamak veya kamu hizmetlerinden mahrumiyet cezası ile mahkum bulunmamak. Müracaat ettiği il sınırları içerisinde en az bir yıldır ikamet ediyor olmak. En az 167 cm boyunda olmak. Herhangi bir hastalığa bağlı olmaksızın, beden kitle indeksi 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olmak. {ağırlık(kg)/[boy(m)]2} örnek: 80/1,752=26.”

Adaylar, çalışmak istedikleri ilçe için başvuru dilekçesi ve istenen diğer evrakla birlikte başvuru yapacak. Aynı anda birden fazla ilçe için başvuru kabul edilmeyecek.

Bekçi alımı için 11-15 Aralık 2017 tarihleri arasında sözlü sınav, 24 Aralık 2017 tarihinde ise yazılı sınav yapılacak. Adayların her iki sınavda da T.C. kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanı, okul diploma veya tasdiknamesinin aslı veya kurumca tasdikli örneği, askerlik durum belgesi, 4,5x6 cm ölçülerinde 6 adet fotoğraf, adli sicil belgesi, müracaat ettiği il sınırları içerisinde en az bir yıldır ikamet ettiğini belirtir belge ve hazırlık okumuş ise belgesini ibraz etmek zorunda oldukları bildirildi.

Kaynak: İHA