Mehmetçiğe Kazan Yakma Eğitimi

Gaziantep’te kurum, kuruluş ve apartmanların ardından 35 Mehmetçiğe doğal gaz ve kalorifer kazanı yakma eğitimi verildi.

Mehmetçiğe Kazan Yakma Eğitimi
Gaziantep’te hava kalitesinin iyileştirilmesi kapsamında İl Jandarma Komutanlığında görev yapan 35 teknik askere doğru kazan yakma teknikleri, yakıt tasarrufu, çevre kirliliği, hava kirliliğini uluşturan faktörler, hava kirliliğinin insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri, sağlık ve güvenlik gibi konularda eğitim verildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ile Makine Mühendisleri Odası (MMO) Gaziantep Şubesi işbirliğiyle düzenlenen eğitim, Makine Yüksek Mühendisi Serdar Gültutan tarafından verildi.

Gültutan, "Kalorifer kazanları, katılımcılara öğretilen tekniklerle yakıldığında hem hava kirliliği önlenir, hem de yakıtın bacadan uçmasını önleyerek apartman ekonomisine de katkı sağlanır. Ayrıca binaların güvenliğinden, kalorifer kazanın yakılmasından ve kazan güvenliğinden apartman görevlileri sorumlu olduğu için, katılımcılara doğru yakma tekniklerinin çok önemli olduğu hatırlatılmakta, bina ve kazan güvenliği konusunda bilgilendirilmektedir" dedi.

Kazanın doğru yakılmasının çevre kirliliğini önleyeceği gibi yakıt tasarrufu da sağlayacağını vurgulayan Gültutan, "Kazanların işletilmesinde yapılabilecek en küçük hatalar telafisi mümkün olmayacak zararlar doğurabilir. Bu nedenle bölgemizdeki tüm kazanları işleten ateşçi görevlileri; kazanı, elemanlarını, tesisatı çok iyi tanımalı ve bilmelidir. Amacımız, kazanların yönetmeliklere, standartlara, sağlık ve güvenlik kriterlerine uygun olarak daha ekonomik ve daha çevreci olarak yakılıp işletilmesidir" şeklinde konuştu.

Zabıta Daire Başkanı M. Salih Yıldırım, yaptığı açıklamada, "Kentin hava kalitesinin korunması için bütün kamu kurum ve kuruluşları ile eğitim işbirlikleri gerçekleştiriyoruz. Hava kirliliğinin başta insan sağlığı olmak üzere çevreye de birçok olumsuz etkisi var. Eğitim programları ile amacımız, ısıtma tesislerinin sebep olduğu hava kirliliğini azaltmak ve yakıt ekonomisi sağlamak için kalorifer kazanlarının tekniğine uygun yakılıp verimli, etkin ve güvenli bir şekilde işletilmesini, işletme kurallarına uygun olarak çalıştırılması sağlanarak ömürlerinin uzatılması, can ve mal kaybına yol açan iş kazalarının önlenmesini amaçlıyoruz" diye konuştu.

İl Jandarma Komutanlığı’nda gerçekleştirilen eğitime katılan Mehmetçiklere sertifika verileceği belirtildi.
Kaynak: İHA