Malatya Tanıtım Günleri

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci: 'Bizim kayısımız bal gibidir, balımız da kayısı kokuludur' 'Birçok Malatya lezzetini, kayısının envaiçeşidini burada (Malatya Tanıtım Günleri) göreceksiniz'.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Bizim kayısımız bal gibidir, balımız da kayısı kokuludur. Birçok Malatya lezzetini, kayısının envaiçeşidini burada göreceksiniz." dedi.

Malatya Tanıtım Günleri etkinliğinde konuşan Tüfenkci, Hakkari'deki terör saldırısında şehit olan 8 güvenlik görevlisine Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara ve gazilere de acil şifalar diledi.

"Bugün bizler Malatya'da misafir miyiz yoksa evimize mi geldik onu bilmiyorum" diyen Tüfenkci, Malatya'nın Türkiye'de birlik ve beraberliğin, ortak kültürel tarihi birikimin en güzel şekilde harmanlandığı şehirlerin başında geldiğini söyledi.

Tüfenkci, şöyle konuştu:

"Esasında baktığımızda Malatya, Türkiye'nin, Anadolu'nun omurga şehirlerinden birisidir, kavşak noktasındadır, sadece yolların kavşak noktasında değil, aynı zamanda kültürlerin de kavşak noktasındadır ve gerçekten sevginin, muhabbetin, kardeşliğin, hoşgörünün şehridir. Malatya'nın latif havası ve bu güzel havanın gündelik hayata nüfuz eden hoşgörü iklimi, Malatyalıların dostluğu da dillerde destandır.

Malatyalılarla yol arkadaşlığı da ortaklık da edilir. Bizim kayısımız bal gibidir, balımız da kayısı kokuludur. Birçok Malatya lezzetini, kayısının envaiçeşidini burada göreceksiniz ama en çok da Malatyalıları göreceksiniz ve tanımış olacaksınız. Karşılaştığınız Malatyalılardaki mütevazılığı, misafirperverliği, güler yüzü, ağırbaşlı ve vakur duruşu fark edeceksiniz. İşte Malatya'yı da farklı kılan esasında insanıdır."

Yemek kültürünün Malatya'nın gizli hazinelerinden biri olduğunu ve bu kültürle tanışılması gerektiğini ifade eden Tüfenkci, Malatya'nın sağlık ve lezzet kenti olduğunu dile getirdi.

Tüfenkci, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Belki bunu öne çıkartamadık ama inşallah bundan sonra bunu daha fazla üzerinde durarak öne çıkartacağız. Ülkemiz geçtiğimiz yıl eşi görülmemiş hain bir girişime, saldırıya, bir darbe girişimine maruz kaldı. Burada adeta vatandaşlarımız tarafından da yeniden bir tarih yazıldı, bir milat oluşturuldu. İşte bu kalkışmaya, darbeye karşı Malatya, belki unutuluyor, belki görülmüyor ama gerçekten bir destan yazdı ve destansı şehir olmasını da bu darbe girişimine karşı duruşuyla ispatlamış oldu."

Bakan Tüfenkci, bütün arkadaşlar, dostlar olarak hep beraber el birliğiyle Malatya'yı kalkındırmaları ve geliştirmeleri gerektiğine vurgu yaptı.

"Esasında Malatya'yı kalkındırdığımızda Türkiye'yi kalkındırmış olacağız" ifadesini kullanan Tüfenkci, Malatya'nın yetiştirmiş olduğu iki Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve İsmet İnönü'ye Allah'tan rahmet diledi ve Malatya toprağının bundan sonra da ülkeye ve millete faydalı nice insanları yetiştirmeye devam edeceğini söyledi.

Tüfenkci, konuşmasının ardından bazı stantların yer aldığı çadırın açılışını gerçekleştirdi ve bu stantları ziyaret etti.
Kaynak: AA